Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, canlı yayında tartışalacak ifadeler kullandı. Ali Babacan'ın Halk TV'deki "Avrupa diyecek ki; aferin Türkiye'ye" sözleri tepki çekti.

MUTABAKAT METNİNDE FETÖ VE PKK MESAJI

Söz konusu metin 9 ana, 73 alt başlıktan oluştu. 6'lı masanın 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde HDPKK'yı FETÖ'yü sevindirecek ifadeler yer aldı. Metinde 'Kayyum uygulamalarına son vereceğiz' denirken KHK ile ilgili verilen vaatte dikkatlerden kaçmadı. 6'lı 'İstemezük' zihniyetini metne dökerek Kanal İstanbul'a ve Şehir Hastanelerine de karşı çıktı.

HDP'NİN PKK BAĞLANTILI BELEDİYELERİNE YEŞİL IŞIK

6'lı masa, terör örgütü PKK ile bağlatısı ortaya çıkan Belediyelere yapılan kayyumları da hedef aldı. HDP ortaklığını açıkça ifşa eden metinde, "Yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son vereceğiz." ifadelerine yer verildi.

FETÖ'CÜLERE DE GÖZ KIRPILDI

Sadece HDP'nin PKK bağlantısı değil FETÖ'cülere de göz kırpıldı. 6'lı masanın toplantısının ardından açıklanan seçim vaatlerini içeren metinde, "OHAL KHK'larından kaynaklanan mağduriyetlere son vereceğiz." ifadeleri dikkat çekti.

ALİ BABACAN'DAN 'AVRUPA' İTİRAFI

CHP'nin yayın organı Halk TV'de konuşan Babacan yaptıkları çalışmanın çok kıymetli olduğunu iddia ederek şunları söyledi;

"Bütün Avrupa'dan bunu izliyorlar. Ben Davos'taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular 'Ne yapıyorsunuz?' Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım dediler ki çok güzel bir şey. Yapıyoruz dedim. Şimdi Avrupa'dan da bakacaklar aferin Türkiye'ye diyecekler"