Almanya’nın en büyük tirajlı gazetesi olan Bild am Sonntag(bkz) 24 Ocak 2023 tarihinde, “Biontech artık Almanya’da araştırma yapmak istemiyor” başlıklı haber yaptı. Aradan 4 gün geçti.  Bu sefer Almanların diğer bir saygın gazetesi olan  Welt am Sonntag, üstelik Cumartesi (28 Ocak 2023) devreye girerek haber yaptı. Haberin girişinde Almanya’da günde “10 bin kişin aşı olduğu ve artık vergi yükü oluşturdu” vardı.
  
Ve bir tarafta aşılar devam ederken, diğer tarafta Almanya’nın güveni ile dünyayı aşılayan Biontech’in Almanyayı terk  edecekti.  Bu durumu Almanya kabul etmez bulmuş olmalı ki Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre,  Almanya’nın en büyük eyaletlerinden Bavyera'da 61, Kuzey Ren-Vestfalya'da ise 38 tazminat dilekçesi ile birlikte toplam 253 kişinin aşıların yan etkilerinden dolayı açtıkları tazminat davaları onaylanmıştı. Sırada daha binlerce kabul etmeyi bekleyen dilekçe olduğu da yazıldı.

Welt am Sonntag  yaptığı haber çok fazla dikkat çekmese de bugün de (29 Ocak 2023) akşamüstü  Deutsche Welle, “Korona aşısı mağduru 253 kişi tazminat hakkı kazandı" haberini yapınca,  Uğur Şahin’in Biontech’nin kaçarken yakalandığı anlaşıldı.

AĞIR YAN ETKİLER

DW’nin haberinde “Almanya'da, koronavirüs aşılarının neden olduğu ağır yan etkilerden nedeniyle yapılan tazminat başvurularından 253 tanesinin eyalet yönetimleri tarafından haklı bulunarak kabul edildikleri bildirildi.” yazılıydı.

Ağır denilen yan etkilerin ise “Kalp kası iltihabı, venöz sinüs trombozu ve parmaklarda, bileklerde karıncalanma olarak kendini gösteren bir sinir sistemi hastalığı olan Guillan-Barre Sendromu, koronavirüs aşısının ağır yan etkileri olarak kabul”  edildiği bildirildi.  

Yalnızca bu haber bildirimleri bile yarından itibaren Türkiye’de dava açılmasına olanak sağlayacağı gibi bütün dünya ayağa kalkacak boyuttadır.

5gvirusnews