Uyuşturucu, Bağımlılıklarla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği (UYUMDER), Isparta'da özellikle gençler özelinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele ediyor.

Tesisleriyle rehabelite hizmet veren dernek; çeşitli sosyal etkinlikler, meslek kursları, spor ve eğitim faaliyetlerinin yanında tarım ve hayvancılık uygulamalarıyla bağımlı gençlerin hayatla irtibat kurmasını ve bağımlılık öncesi yaşantılarında dönmelerini amaçlıyor.

Kudüs Platformu İsrail'e destek veren firmaları protesto etti Kudüs Platformu İsrail'e destek veren firmaları protesto etti

ID S C 4010

51 bin metrekare üzerinde kurulu dernek merkezinde de Isparta Valiliği başta olmak üzere çeşitli hayırseverlerin katkılarıyla birçok iş yurdu oluşturulmuş durumda. Türkiye’nin çeşitli illerinden buraya gelen gençler; demir doğrama, ahşap doğrama, hayvancılık ve tarım faaliyetleriyle ilgilenerek yeni hayatlarına hazırlanıyorlar. Gençler ayrıca Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan mehteran, mantar yetiştiriciliği, özel güvenlik, aşçı yardımcısı, arıcılık, ağaç şekillendirme ve sürü yönetimi elemanı gibi kurslarla da kariyer planlarını yapıyorlar.

D S C 3872D S C 3958

İlk temelleri 2015 yılında atılan Isparta UYUMDER, bugüne kadar birçok genci içinde bulundukları bağımlılıktan kurtularak, burada öğretilen mesleklerle yeniden hayata kazandırdı.

UYUMDER, 27 Mayıs'ta el sanatları meslek kursunun verimlerini bir sergi olarak misafirlerine sunacak. Aynı zamanda dernek, kitap-kafesinin de açılışını yapacak.

Whatsapp Görsel 2024 05 24 Saat 20.05.39 A3E789Cc