MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"MHP olarak, TBMM'de görüşülecek kanun tekliflerini tereddütsüz destekleyeceğimizi; vatanımızın ve milletimizin başta deprem olmak üzere farklı sebeplerden kaynaklanan akut ihtiyaçlarının karşılanması için yapıcı ve müspet irademizi göstereceğimizi huzurlarınızda açıklamak istiyorum. 

Siz değerli milletvekillerinden ricam, Genel Kurul çalışmalarına aktif ve eksiksiz şekilde katılmanızdır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak milletimizin sesine ses, özlemlerine nefes, hedeflerine de beden olmaya her zaman varız ve hazırız. Yeri ve zamanı gelince dost için ölmesini, düşman için dirilmesini biliriz.

Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Kur ve faizdeki oynaklıklar gündemdeki ağırlığını inşallah kaybedecektir.

Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TEKLİFİ

Emeklilerimizi yapılan yüzde 25 maaş zammı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. İlk olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 binlik artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına da yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir."

"TÜRKİYE, OSMANLI'NIN DEVAMIDIR"

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu'nun varisi ve devamıdır. Bir plan mucibince Cumhuriyet'le Osmanlı arasına mayın döşeyenler, Mustafa Kemal'le 2. Abdülhamid arasında nifak ve düşmanlık üretenler, devşirilmiş Haçlı torunları ve tortularıdır.

Türkiye Cumhuriyeti ne kadar bizimse, Osmanlı İmparatorluğu da o kadar bizimdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne kadar milli ve tarihi bir kahramansa, Osmanlı İmparatorluğu'nün tüm padişahları da o kadar milli ve kahramandır."

CUMHUR İTTİFAKI O GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Bahçeli, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'nin emekli maaşlarına ilişkin çalışması olacak mı sorusuna, "Cumhur İttifakı o görevi yerine getiriyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ayrı bir çalışmaya gerek yok. Cumhur İttifakı'nı bütün yönleriyle destekliyoruz" karşılığını verdi.