Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tokat’ta AK Parti'nin "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'a da uyarılarda bulunan Bakan Akar, "Bize yapılan hiçbir tacizi karşılıksız bırakmayız. Yanlış hesap Ankara'dan döner!" dedi.

Hulusi Akar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Terörü kaynağında yok etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Terörü bitirme konusunda son derece kararlıyız.

Çözüm süreci teröristler tarafından istismar edildi. Mehmetçik girilemez denilen yerlere girdi, çıkılamaz denen yerlerden çıktı. Bunların inlerini yıktık. Teröristler kazdıkları yerlere gömüldüler.

Her zaman söylüyoruz, Türkler ve Kürtler kardeştir. 85 milyon birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi devam ettireceğiz.

Terörü kaynağında yok etme stratejimizi sürdürüyoruz. Teröristlerin inlerini, barınaklarını yıktık, yıkmayı sürdürüyoruz. Terör belasından halkımızı kurtarmaya kararlıyız.

MOSKOVA'DAKİ ÜÇLÜ TOPLANTI

Moskova’daki görüşmede muhataplarımıza, mevcut şartlar itibariyle yeni bir göç dalgasının bizim için mümkün olmadığını ilettik. Moskova'da Suriye konulu bir toplantı yapıldı. Kendi pozisyonumuzu ortaya koyduk. Terörle mücadelemizde asla taviz vermeyeceğimizi söyledik.

Suriye'deki kardeşlerimiz provokasyona gelmemeli.

YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

Gerginliğin giderilmesi için gerçekten başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere diğer bakanlıklarımız görüşmeleri destekliyor. Yunanistan ile görüşmeleri destekliyoruz. Komşumuzdan herhangi bir olumlu cevap alamadık, davetlerimize gelmediler. Aksine bizi suçlamaya çalışıyorlar. İki yıldır bekliyoruz. Davetlerimize rağmen gelmediler ve maalesef bizi Yeni Osmanlıcılıkla suçlamaya çalıştılar. 

Biz ne yaptık? Lozan'dan beri bütün statüko devam ediyor. Bizi provoke eden Yunanistan.

Dostluk elini tutmakta gecikmeyin diye ikaz ediyoruz. Gelin görüşelim, tartışalım, haklı olduğumuzu biliyoruz.

Bize yapılan hiçbir tacizi karşılıksız bırakmayız. Yanlış hesap Ankara'dan döner!

Kıbrıs'ta var olmaya devam edeceğiz. Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz.

KARADENİZ

Karadeniz'in rekabet alanına dönüşmesi önlendi.

Burnumuzun dibine kadar gelen teröristlere müsamaha göstermeyeceğimizi herkesin bilmesi ve anlamasını istiyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz devam edecek.

SAVUNMA SANAYİİ

Cin şişeden çıktı! Ülkemizin savunması için ne kadar silah araç gerek ihtiyaç varsa bunları karşılıyoruz. Topumuzu, tankımızı, İHA'mızı SİHA'mızı Kızıl Elmamızı yapıyoruz. İnşallah kendi uçağımızı ve tankımızı yapacağız. Çatlasalar da patlasalar da bunları yapacağız.

Parasını verdik ancak alamadık. Hala dost ve müttefik ülkelerimiz.