İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere yönelik terör soruşturmaları hakkında basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Olağan kontrollerde, müfettişlerimiz yıllık kontrollere gider, buradan sonuçlar çıkarılabilir” diyen Soylu, “Kamuoyuna yansıyan haberler üzerine ve bakanlıkça re'sen soruşturma başlayabilir. Ortada şüpheli, sıkıntıya sebebiyet verebilecek bir durum söz konusuysa bakanlık soruşturma başlatabilir. Biz aynı zamanda belediye şirketleriyle ilgili de adım atabiliriz. Bu şirketlerin Türk Ticaret Kanunu'na tabi olmaları nedeniyle bu denetimler için Ticaret Bakanlığımızdan müfettiş talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sadece bir siyasi partiye değil, birçok partiye mensup belediyelere yönelik soruşturma yürütüldüğünü belirten Soylu, “13 belediyede toplam 14 soruşturma 2020'de. 2022 yılında 12 belediyede toplam 14 soruşturma olmak üzere, toplam 74 belediyede 84 soruşturma, terör kapsamında yürütüldü. 2019-2022 arasında 74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldü, bunlardan 79'u tamamlandı” açıklamasında bulundu.