İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma yaptığı parkta açılan çukura düşerek hayatını kaybetmişti. 26 Nisan'da yaşanan olayın üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bu kez acı haber Başakşehir'den geldi.

Başakşehir'de bulunan boş bir arazideki gölete giren 3 çocuktan ikisi boğuldu. Olayın ardından bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ile İBB Su Altı Arama Kurtarma (İSAK) dalgıçları sevk edildi. Dalgıçlar, gölette 7 yaşındaki F.A. ve 10 yaşındaki B.A'nın cansız bedenlerine ulaştı. Diğer çocuk ise hastaneye sevk edildi.

2 çocuğun cansız bedeni, otopsi işlemleri için Adli Tıp'a kaldırıldı. Yabancı uyruklu çocukların annesinin özel bir kolejde İngilizce öğretmenliği yaptığı, babalarının ise bir süre önce vefat ettiği edinilen bilgiler arasında yer aldı. Çocukların ailesi herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

İSKİ'NİN SORUMLULUĞUNDA

Göletin, dere yatağı olması sebebiyle İSKİ'nin sorumluluk alanında kaldığı öğrenilirken, bölgenin uzun bir zamandır sazlık olduğu belirtildi. 

KOMŞULARI KONUŞTU: GÖLET ÇEVRESİNDE ÖNLEM YOK!

Mısırlı kardeşlerin cenazelerini almak için akrabaları ve komşuları Adli Tıp Kurumu morguna gelerek cenaze işlemleri için müracaatta bulundu.

Mısırlı kardeşlerin boğularak hayatını kaybettiği göletin çevresinde oturan komşuları Mehmet Aydın, gölet çevresinde önlem alınmadığını kendi imkanları ile çevresinde uyarıda bulunduklarını belirterek, "Yapay gölet var orada, dibi çamur ve balçık. Çocuklardan birisi gölete giriyor, küçük kardeşinin çırpındığını görünce abisi de giriyor ve birbirlerine sarılıp orada boğuluyorlar. Gölete girmek yasak ama çevresine güvenlik önlemi lazım, yetkililerden yardım istiyoruz." dedi. 

İstanbul'da yurt dışından kaçak yollarla araç parçası getiren 1 şüpheli yakalandı İstanbul'da yurt dışından kaçak yollarla araç parçası getiren 1 şüpheli yakalandı

Gölette boğulan Mısırlı iki kardeşin Başakşehir'de cenazelerinin kaldırılıp evlerine yakın yerde toprağa verileceği kaydedildi.