HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ÖSYM'nin üniversite sınavı tarihini seçimin planlandığını gün olan 18 Haziran olarak açıklaması sonrası seçim tarihinin yeniden tartışılmasını köşesine taşıdı.

Sarıkaya, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"ÖSYM’nin açıklamasını görünce dün önce Milliyetçi Hareket Partisi genel başkan yardımcılarını aradım, hiçbirinin konu hakkında bilgisi yoktu.

'Biz zamanında yapılmasını bekliyoruz, ÖSYM kararından bilgimiz olmadı. Ancak ÖSYM tarihi değiştirme yetkisine sahip, daha önce de benzer durumlarla karşılaşıldı' demekle yetindi.

Cumhur İttifakı bileşeni BBP lideri Mustafa Destici ise konu hakkında bilgisinin olmadığının altını çizerek başladı.

Ancak seçimin erkene alınması konusunu daha önce ele aldıklarını belirten Destici, sohbetimizde şunları söyledi:

'Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı ile 18 Haziran tarihi üzerinde konuşurken, Mayıs ihtimali üzerinde de durmuştuk. 18 Haziran’da YKS, Hac, yurt dışından gelecek gurbetçilerin durumu gibi faktörleri göz önüne alıp, Mayıs’ta yapılmasının faydalı olacağı kanaatimizi paylaşmıştık. Ama Mayıs konusunda da bir karara varmamıştık. O günden sonra da bir daha ele almadık…' 

Muhalefetin konuya yaklaşımı da Mayıs, hatta Ramazan’ın başlamasının bir gün önceye yani 16 Nisan’a denk getirilebileceğine yönelik.

'16 Nisan’da seçim yapılır, akşamında da oruca kalkılır; AK Parti bunu arzuluyor olabilir' dedi."