Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, deplasmanda İstanbulspor ile karşılaştı.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi 2-0 Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlı takımın galibiyet gollerini; 23. dakikada Semih Kılıçsoy ve 54. dakikada Ernest Muci kaydetti. Siyah-beyazlı takımın devre arası transferlerinden Muci, bu golle birlikte siyah-beyazlı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

Bu sonucun ardından üst üste ikinci galibiyetini alan Beşiktaş, derbi öncesi moral depolayarak puanını 46'ya yükseltti. Ligdeki galibiyet hasreti 6 maça çıkan İstanbulspor 12 puanda kaldı. 

Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında sahasında Galatasaray ile 3 puan mücadelesine çıkacak. İstanbulspor ise deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

4 MAÇLIK SERİ

Beşiktaş, bu galibiyet ile birlikte ligdeki yenilmezlik serisini de 4 maça yükseltti.

Bu sezon ilk kez 4 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan siyah-beyazlı takım, son 4 maçında 3. galibiyetini elde etti.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Semih Kılıçsoy ve 54. dakikada Ernest Muçi kaydetti.

Bu sonuçla ligde 14. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 46'ya yükseltti. 18. yenilgisini yaşayan İstanbulspor ise 12 puanda kaldı.

SEMİH KILIÇSOY FIRTINASI SÜRÜYOR

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, bu sezon Süper Lig'de 9. golünü İstanbulspor karşısında kaydetti.

Karşılaşmanın 23. dakikasında gol perdesini açan 18 yaşındaki oyuncu, ligde 9. kez ağları sarstı.

Trabzonspor ve Çaykur Rizespor'a karşı 2'şer gol atan Semih, Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa, VavaCars Fatih Karagümrük ve TÜMOSAN Konyaspor filelerini de birer kez havalandırmıştı.

Siyah-beyazlı ekip, Semih Kılıçsoy'un skor tabelasını değiştirdiği maçlarda 6 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı.

GEDSON VE ZAYNUTDİNOV DERBİDE YOK

Karşılaşma öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Gedson Fernandes ve Bakhtiyor Zaynutdinov, İstanbulspor maçında gördükleri sarı kartla bu sezon ligdeki 4. sarı kartlarına ulaştı ve cezalı duruma düştü.

Gedson Fernandes ve Zaynutdinov siyah-beyazlı takımının ligin 28. haftasında Galatasaray ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

KALE 4 MAÇTIR GOLE KAPALI

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 4 karşılaşmada kalesini gole kapattı.

Siyah-beyazlı takım, bu maçlarda Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbulspor'u 2-0 mağlup ederken, Mondihome Kayserispor ile de 0-0 berabere kaldı.

İstanbulspor: 0 - Beşiktaş: 2

Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, İlker Takpak

Sergen Yalçın'ın yeni adresi belli oldu Sergen Yalçın'ın yeni adresi belli oldu

İstanbulspor: Alp Arda, Okan Erdoğan, Vorobjovas, Coly, Joshaj (Dk. 81 Vefa Temel), Jackson (Dk. 58 Mehmet Yeşil), Sambissa (Dk. 66 Özcan Şahan), Ali Yaşar, Emir Kaan Gültekin (Dk. 81 Eren Arda Şan), Mamadou, Emrehan Gedikli (Dk. 66 Eslem Öztürk)

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Necip Uysal, Colley, Masuaku (Dk. 87 Zaynutdinov), Al-Musrati, Fernandes (Dk. 88 Amartey), Rashica (Dk. 77 Ghezzal), Muçi, Cenk Tosun (Dk. 62 Salih Uçan), Semih Kılıçsoy (Dk. 77 Aboubakar)

Goller: Dk. 23 Semih Kılıçsoy, Dk. 54 Muçi (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 34 Gedson Fernandes, Dk. 73 Colley, Dk. 90+4 Zaynutdinov (Beşiktaş), Dk. 53 Jackson (İstanbulspor)