A+, A−, B+, B−, AB+, AB−, O+, O− kan gruplarından hangisinin en şanslı olduğu her zaman merak konusu oldu.

Araştırma sonuçlarına göre, özellikle kanser ve bazı önemli hastalıklar konusunda 0 kan grubunun daha düşük risk altında olduğu belirtildi. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Dr. Arash Etemadi liderliğinde yapılan araştırma, belirli kan gruplarına sahip olan bireylerin diğer gruplara göre daha fazla sağlık riski taşıdığını ortaya koydu. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Dr. Arash Etemadi liderliğinde yapılan araştırma, belirli kan gruplarına sahip olan bireylerin diğer gruplara göre daha fazla sağlık riski taşıdığını ortaya koydu.

Ancak, bu durum diğer kan gruplarının kesinlikle hastalık riski taşıdığı anlamına gelmiyor.

Gazze'deki kahraman cerrahımız Taner Kamacı'dan meslektaşlarına çağrı! Gazze'deki kahraman cerrahımız Taner Kamacı'dan meslektaşlarına çağrı!

Beslenme, spor alışkanlıkları gibi faktörler de hastalık riskini etkileyen önemli etmenler arasında bulunuyor. 55 bin kişinin katıldığı araştırma, kan gruplarının sağlık üzerindeki etkisini anlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dikkat çeken araştırma sonucunda ilk bulgular, belirli hastalıklarda 0 kan grubuna sahip olmayanların ölüm oranlarının yüzde 9 daha fazla olduğunu gösterdi.

Etemadi, kan grubunun insan sağlığı üzerindeki etkilerinin daha iyi anlaşılması için yapılan bu araştırmanın önemine dikkat çekiyor.

Kan grubu ve hastalıklar arasındaki ilişkinin karmaşık olduğunu ve sağlıkla ilgili birçok faktörün bu sürece dahil olduğunu belirterek, konunun daha fazla araştırmayı gerektirdiğini vurguluyor.

Araştırma sırasında, kan grubuyla mide kanseri arasındaki bağ da incelendi. Sonuçlar, A,B ve AB grubu kan taşıyanların 0 grubu kana sahip olanlara göre yüzde 55 oranında daha fazla mide kanserine yakalandığını gösterdi.

Araştırma sonuçlarına bakılırsa, 0 kan grubuna sahip kişiler hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dirençli.