Anne E. Wojcicki 28 Temmuz 1973 yılında doğdu, Amerikalı girişimci ve kişisel genomik şirketi 23andMe'nin kurucu ortağı ve CEO'su. Daha önce Google kurucularından biri Sergey Brin ile evli idi.

Üç kız çocuğunun en küçüğü Wojcicki, Kaliforniya, San Mateo County'de dünyaya geldi. Anne-babası bir eğitimci olan Esther Wojcicki  ve Stanford Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Stanley Wojcicki'dir. Annesi Yahudi, babası Polonya doğumlu bir Amerikalıdır. Kızkardeşleri, YouTube'un CEO'su ve Google'ın eski yöneticisi Susan Wojcicki, diğeri San Francisco Kaliforniya Üniversitesi'deki antropolog ve epidemiyolog Janet Wojcicki'dir.

Mezun olduktan sonra Wojcicki, San Francisco merkezli bir yatırım fonu olan Passport Capital'de ve Investor AB'de sağlık danışmanı olarak çalıştı. Biyoteknoloji şirketlerine odaklanan sağlık yatırımlarını denetleyen, 4 yıldır bir sağlık yatırım analisti idi. Wall Street kültürü ve sağlık bakımına karşı tutumundan dolayı hayal kırıklığına uğradı, MCAT'ye girmeyi ve tıp fakültesine kaydolmayı planlayarak 2000 yılında ayrıldı. Bunun yerine, araştırmaya odaklanmaya karar verdi.

2006 yılında 23andMe'yi Linda Avey ile kurdu. 23andMe, Mountain View, Kaliforniya merkezlidir ve genetik test sağlayan, kişisel olarak bir genomik ve biyoteknoloji şirketidir. Şirket, normal bir insan hücresindeki 23 çift kromozomun adını aldı.

Anne Wojcicki, Google'ın kurucularından Sergey Brin ile Mayıs 2007'de evlendi. Onların Aralık 2008 doğumlu Benji Wojin adında oğlu ve 2011 Aralık doğumlu Chloe Wojin isimli kızları vardır. 28 Ağustos 2013 tarihli haberlerde, Wojcicki ve Brin'in ayrı yaşıyor oldukları, ancak yasal olarak ayrılmadıkları açıklandı. Mart 2015'te Wojcicki Haziran 2015'te sonuçlanan boşanma davası açtı.