Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugaylarının Filistin halkının özgürlüğü için siyonist rejime karşı başlattıkları 'Aksa Tufanı' operasyonu uluslararası çapta büyük yankı uyandırdı.

Birçok analist operasyonun çapının büyüklüğüne ve işgalci İsrail'in ağır bir travma yaşadığına dikkat çekerken, birtakım ihanet odakları ise Filistin halkının haklı direnişini 'kriminalize ve marjinalize etmek' için çeşitli komplo teorilerine ve dezenformasyonlara imza attılar.

Bir zamanlar Kudüs'te rehberlik yapmış ve Siyonist rejimce Kudüs'e girişi yasaklanmış Bülent Deniz, HAMAS, bu saldırıyla yalnış mı yaptı?  İsrail'in ekmeğine yağ mı sürdü? Kassam'ın çocukları gaflete mi düştü yoksa içeride ihanet odakları mı var? gibi soruların cevaplarını gözlemleri ve teorik okumalarıyla okurlarına sundu. Deniz, çeşitli medya platformlarında ''mazlum olan İsrail'dir'' propagandasına dikkat çekti ve İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert'in “Türkiye’deki Yahudi lobisi İsrail’deki lobiden daha güçlüdür…” sözlerini hatırlattı ve Siyonist derin oluşum Habad/Chabad'a dikkat çekti.

İsrail'in miadını doldurduğuna, varlık amacını tamamladığına dair istihbarat raporları hazırlandığına dikkat çeken Deniz, bu durumun istihbarat raporlarında nasıl yer aldığını açıkladı:

Toplumu ifsad projesi eş cinsel sapkınlık terörünün geldiği son nokta! Toplumu ifsad projesi eş cinsel sapkınlık terörünün geldiği son nokta!

16 istihbarat örgütünden oluşan ABD İstihbarat Topluluğu, 2012 yılının başında “İSRAİL SONRASI ORTADOĞU’YA HAZIRLIK” başlıklı bir rapor hazırlamıştı. Siyasi analizci Kevin Baret, İran kanalı PressTv’nin sitesinde o günlerde yayımlanan yazısında; “16 ABD istihbarat ajansı, ‘Arap Baharı’, ‘İslami uyanış-Türkiye’nin dikkat çeken derin dalga hareketleri, İran etkisi ve Filistin yanlısı kuvvetin yükselişiyle İsrail’in ayakta kalamayacağında hem fikir” ifadelerini kullanıyordu.

Baret, “Kissenger’ın beyanı açık ve şartsızdır. Kissinger, İsrail’in tehlikede olduğunu söylemiyor. ‘Eğer trilyonlarca ilave dolar verir ve ordumuzla İsrail’in düşmanlarına yeteri kadar vurursak kurtulabilir’ diyor. Bir çıkış yolu da önermiyor. Basitçe bir gerçeği açıklıyor: ‘’2022/2025 yılında İsrail olmayacak” diye yazıyordu.

Tarihi örneklerle, Kudüs'ün hiçbir zaman içeriden bir direniş ve kıyamla kurtulmadığını belirten Deniz, Hamas'ın dışarıdan bir müdahale ile Kudüs'ün özgür olacağı gün için zemin hazırladığını ve ''zaman'' kazandırdığını ifade etti:

"Filistin'den, İsrail'i temizleyeceğiz" diyen Hoca Efendi, Akademisyen, Siyasetçi, Gazeteci ve kardeşim sen!
Samimiysek önce içimizde ki siyonistleri temizleyerek işe başlayalım!
Sonrası ise zemin ve zaman meselesidir!
Devlet-i Âli hazır İdlib'e, Afrin'e kadar gelmişken, otağımızı Yermuk'e, Hıttin'e ve Ramle'ye kurmak bizim için hayal olmayacaktır!
Unutmayalım!
Seferle mükellefiz!
Zaferle değil!"

Hamas neyin peşinde? Makale: Hamas neyin peşinde?