İç hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle sporcuların ve gençlerin sık sık tükettiği enerji içeceklerinin alkolden daha zararlı olduğunu söyledi.

Bakan Koca açıkladı: Bayram tatilinde 760 bin sağlık personeli görev yapacak Bakan Koca açıkladı: Bayram tatilinde 760 bin sağlık personeli görev yapacak

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ YOK EDER
Enerji içeceklerinin zararlarına değinen Canan Karatay, "Enerji içecekleri insan sağlığı için tam bir zehir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir" dedi.

KALBE CİDDİ ZARARI VAR
"Kalbe çok ciddi zararları var. Alkol gibi, hatta ondan daha hızlı bir şekilde karaciğerin yağlanmasına sebep olur" diyen Canan Karatay, "Sinir sistemine alkolden daha fazla zarar verir. Sindirim sistemini de allak bullak eder. Vücut direncini sıfıra indirir, sonra türlü türlü hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.