Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, TELE 1'de yayınlanan Fikir Kulübü'ne konuk oldu.

Aday olup olmadığımın bir kesinleşme tarihi var" diyen Uzan, "Ne zaman bu. YSK adayları açıkladığı gün şapka düşer, tıraş gözükür. Bugüne kadar sizler biraz merak etmeye devam edin. Ben de o günü beklemenizi tavsiye ederim. Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olarak döneceğim" dedi.


Kanunlarda kağıtta yazanın geçerli olduğunu belirten Uzan, "Anayasa'yı okuduğunuzda eski, yeni sistem gibi kelime bulamazsınız. Anayasa 101 çok açık: Bir kişi en fazla 2 kere cumhurbaşkanı seçilebilir. Bunu ilk gündeme getiren benim. Diğerleri de duydular, önemsediler. Türkiye'deki hukukçular da değerlendirdi. Anayasa'nın kelimesini değiştirme yetkileri yok. Anayasa 116'da ‘Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılır. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın beyanatları var, yeni sistemde Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok diye…" ifadelerini kullandı.

"Eğer seçimlerin yenilenmesine karar verilirse Erdoğan'ın mazbatası iptal edilecek mi?" sorusunu soran Uzan "Seçimlerin yenilenmesi diyoruz. YSK'nın kararları var. YSK, ‘seçimlerin yenilenmesine ve mazbatanın iptaline' diyor… Siz şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verilirse, Erdoğan'ın mazbatasının iptali gerekir mi, gerekmez mi. Buyursun sevgili Anayasa hukukçularımız tartışsınlar. Ben hukukçu değilim. Eğer mazbatasının iptali gerekirse, o zaman 4.5 senenin bütün kararları da yok hükmünde olur mu, ben bilmiyorum. Anayasa hukukçuları bir değerlendirsin" açıklamasıda bulundu.