CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, NTV’ye yaptığı açıklamada gayrimenkulün 40 milyon liraya satın alındığını, bunun 24.360.000 TL’lik kısmının CHP Genel Merkezi tarafından banka yoluyla ödendiğini, kalan paranın ise görüntülerde görülen paralardan elden ödendiğini söyledi.

Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor

Çelik, bu açıklamasıyla, açıkça CHP Genel Merkezi’ni kayıt dışı iş yapmakla, vergi kaçırmakla ve Anayasa Mahkemesi’ni yanıltmakla suçlamış oldu.

CHP’NİN KAPATILMASINA YOL AÇABİLİR

CHP İl Başkanı Çelik’in açıklamaları CHP’nin kurumsal yapısı dahil CHP’yi hedef göstermeye çalışmak şeklinde yorumlandı.

CHP İl Başkanı Çelik açıklamalarıyla, binanın gerçekte 40 milyon liraya alındığını, ancak CHP Genel Merkezi’nin bunu 24.360.000 TL olarak gösterdiğini iddia etmiş oldu. Çelik sözleriyle, satış vaadi sözleşmesi ile ‘muhteviyatı itibariyle sahte ve yanıltıcı belge’ düzenlediği, tapuda binanın değerini 40 milyon yerine 24.360.000 TL göstererek vergi kaçırdığını, binanın satın alınmasında CHP Genel Merkezi’nin kaynağı belli olmayan para kullanarak CHP’nin kapatılmasına yol açabilecek illegal işlem yaptığını iddia etmiş oldu.

ANAYASA MAHKEMESİ DEVREYE GİREBİLİR

CHP İl Başkanı Çelik’in bu iddialarıyla ilgili olarak CHP’nin hesaplarını denetleyen Anayasa Mahkemesi, vergi kaybı açısından Hazine Maliye Bakanlığı ve kaynağı belli olmayan paralar açısından İçişleri Bakanlığı’nın ve MASAK’ın CHP Genel Merkezi hakkında inceleme ve soruşturma başlatabileceği belirtiliyor.