CHP’de, seçim sonuçları sonrası ‘değişim’ sesleri yükselirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’ndan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yeni açıklama geldi.

Diken’den Altan Sancar’a konuşan Kuşoğlu, İmamoğlu’nun olası genel başkanlık ve tekrar İBB adaylığı için “Ekrem Bey’in Türkiye için çok önemli bir figür olduğunu, önemli bir siyasetçi olduğunu Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili olarak da önemli bir isim olduğunu düşünüyoruz. Her halükârda aday olmasını çok arzu ederiz. Hatta genel başkan olmasını da çok arzu ederiz. Ama mahkeme kararını, iktidarın İstanbul’a yönelik, partimize yönelik yaptıklarını da ihmal etmeden bu realiteyi gerçekleştirmemiz lazım.” dedi.

YEREL SEÇİMLERİ İŞARET ETTİ
Kuşoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun bir kez daha aday gösterileceğini dile getirdiniz. Bu konuşulmuş ve kesinleşmiş bir karar mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bu görüş hem kişisel görüşüm hem de makam olarak görüşümüzdür. Bu konuşulmuş bir konu değil. 14 Mayıs seçimlerinin tamamlayıcısı olacak ve hemen arkasından yapılacak olan yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerin kaybedeni ve kazananı 14 Mayıs seçimleriyle ilgili kesin bir belirlemeyi de tamamlamış olacak. Yerel seçimleri kazanan taraf biz olursak, 14 Mayıs seçimlerini kazanan Erdoğan’ı sakatlamış olacağız.

CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular

‘GENEL BAŞKANA FIRSAT VERİLMESİ GEREKİR’
Çünkü 14 Mayıs seçimlerinden Türkiye yüzde 50’ye yüzde 50 bir sonuçla çıktı. Biz bu seçimleri kazanırsak rahat hareket edemeyecek, ama yerel seçimleri kaybedersek çok daha rahat hareket edebilecek, önü boşalacak. Antidemokratik yönetim şeklinin iyice önü açılmış olacak. Onun için de bu seçimlerin önemli olduğunu kurultay yaparak herkesin partinin, partilinin, delegenin iradesine bu konuyu bırakarak gitmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu arada genel başkana da bir fırsat verilmesi gerekir.”