CHP'de değişim tartışmaları sürerken, Ankara'da kritik bir toplantı yapıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 81 il başkanıyla görüştü. Toplantıdan sonra, il başkanları ortak bir açıklama yaptı. 

Özel'den Kılıçdaroğlu'nun 'sarayla müzakere' eleştirisine cevap Özel'den Kılıçdaroğlu'nun 'sarayla müzakere' eleştirisine cevap

"KALICI DEĞİŞİMİ SAĞLAYAN KİŞİLER DEĞİL FİKİRLERDİR"

Toplantıda seçim sonuçları ve kongre sürecine ilişkin il başkanlarının tutumu merak ediliyordu. 81 il başkanının yaptığı ortak açıklamada, değişime ilişkin şu mesaj verildi:

"Değişim, albenisi olan sihirli bir sözcüktür. Ancak kalıcı bir değişimi, dönüşümü sağlayacak olan kişilerden ziyade fikirler ve ilkelerdir. Kişi bazlı kurtarıcı söyleminden kaynaklanan, yapısal ve işleyişsel eksikleri içermeyen değişim taleplerinin sağlıkıl bir sonuç doğurmayacağı ortadadır."

"GENEL BAŞKANIMIZ İTİBARSIZLAŞTIRILMAMALI"

Açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki şu ifadeler de dikkati çekti: 

"Seçim boyunca hepimizden daha çok çalıştığının bizzat tanığı olduğumuz Genel Başkanımızı itibarsızlaştırmaya yönelik yaklaşımları tasvip etmediğimizin bilinmesini isteriz."

Açıklamada ayrıca, "Kişi merkezli değil, ilke ve program merkezli bir anlayışla yürüteceğimiz kurultay sürecini fiili olarak başlatmış bulunuyoruz" denildi.