CHP'ye yakın olması ile bilinen ORC Araştırma şirketi; 5 ilçedeki yaptığı son anket sonuçlarını yayınladı.

İstanbul’da yerel seçim heyecanı devam ederken son dakika anket sonuçları da peş peşe açıklanıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçeceği öne sürülen yarış sonrası gözler bu kez İstanbul’un ilçelerine çevrildi. 

ORC Araştırma İstanbul’un ilçelerinde yaptığı yerel seçim anketini açıkladı. ORC'nin son anketine göre CHP'nin elindeki Sarıyer ve Esenyurt, 31 Mart 2024 seçimleri ile birlikte AK Parti'ye geçiyor.

İşte ORC Araştırma’nın anketine göre Ataşehir, Kadıköy, Esenyurt, Eyüpsultan ve Sarıyer’de gerçekleşmesi beklenen seçim sonuçları:

KADIKÖY YEREL SEÇİM ANKETİ

Kadıköy ilçesinde yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildiğinde CHP adayı Mesut Kösedağı’nın yüzde 44,2 ile en yüksek oy oranına ulaştığı görüldü.

ATAŞEHİR YEREL SEÇİM ANKETİ

Ataşehir ilçesinde yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildiğinde ise ankette ortaya çıkan sonuçlar dikkat çekti. Ankete göre CHP’nin adayı Onursal Adıgüzel yüzde 29,2’lik oy oranına ulaşırken AK Parti’nin adayı ise yüzde 27,8 oy oranı almayı başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamursuz Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamursuz Bayramı mesajı

SARIYER YEREL SEÇİM ANKETİ

Sarıyer’de yerel seçim yarışı başa baş bir şekilde devam ediyor. Sarıyer ilçesinde yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildiğinde ise anket sonuçlarına göre yarışı önde götüren isim yüzde 31,5’lik oy oranı ile AK Parti’nin adayı Hüseyin Coşkun oldu.

ESENYURT YEREL SEÇİM ANKETİ

İstanbul’da yerel seçim sonucu en çok merak edilen ilçelerin başında ise kuşkusuz ki Esenyurt geliyor. Esenyurt ilçesinde yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildiğinde ise çok konuşulacak bir sonuç ortaya çıktığı görüldü. ORC’nin anketine göre Esenyurt’ta seçim yarışını AK Parti önde götürüyor. AK Parti Hamit Öncü ile yüzde 39,7, CHP ise Ahmet Özer ile yüzde 35,2’lik bir oy oranına ulaştı.

EYÜPSULTAN YEREL SEÇİM ANKETİ

Eyüpsultan ilçesinde yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildiğinde ise yarışı AK Parti’nin önde götürdüğü sonucu ortaya çıktı. ORC’nin anketinde AK Parti Eyüpsultan’da Deniz Köken ile yüzde 42,4’lük bir oy alabiliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, katıldığı televizyon programında İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaptıkları anket sonuçlarını paylaştı.

İstanbul'da Murat Kurum'un 1 puan önde olduğunu, Ankara ve İzmir'de ise seçimin baş başa gittiğini açıkladı.

Türkiye 31 Mart’ta sandık başına gidecek. 5 sene boyunca görev yapacak isimlerin belirleneceği yerel seçim öncesi sahada hareketlilik yaşanıyor.

Siyaset arenasındaki çalışmaların yanı sıra halk da adaylara desteğini sürdürüyor.
 
AK PARTİ SON ANKETİ AÇIKLADI
 Bu kapsamda büyük önem taşıyan büyükşehirlerdeki adaylar için anket çalışmaları da devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Habertürk ekranlarından seçimlere haftalar kala İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durumu paylaştı.

"KURUM ÖNDE, ANKARA VE İZMİR BAŞ BAŞA"
 
Şen, İstanbul'da Murat Kurum'un 1 puan önde olduğunu söylerken, Ankara ve İzmir'de yarışın baş başa gittiğini ifade etti.

İŞTE ANKET SONUÇLARI

Mustafa Şen, canlı yayında anket sonuçlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki haftalarda çok daha yoğun bir seçim sürecine gireceğiz. Seçimler demokrasinin şölenidir, vatandaş kendi iradelerini ortaya koymaktadır. İstanbul’da son durum Murat Kurum. Kurum, 1 puan civarında önde gözüküyor. Ankara’da Turgut Altınok durumu baş başa noktaya getirdi. Altınok mesafeyi kapattı. İzmir’de süreç kolay değil ama oraya doğru gidiyor iş. Hamza Dağ hızla yükseliyor. Epey bir mesafe vardı kapandı, kimse şaşırmasın, Hamza Dağ müthiş gidiyor."