Churros’ların ortaya çıkışı ise şöyle olmuş. Yüksek dağlarda yaşayan çobanlar pastırmaları olmayınca ateş üzerinde kolayca pişirilebilen churros’ı ortaya çıkarmış. Adı ise İber Yarımadası’ndaki "Churra" koyunundan geliyor. Bu koyunun boynuzları tıpkı churros tatlısına benziyormuş.  İlk çıkış öyküsünden bu yana Churros tatlısı Küba’da guava dolgulu churros, Meksika'da dereotu dolu churros ve Uruguay'da peynir dolu  versiyonlarıyla damakları şenlendirdi. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerdir.

Şimdi bu tarif en basit ve ilk versiyonuna ait. Çeşitlendirmesi size kalmış.

Churros Tarifi İçin Malzemeler

Pate a Chou Hamuru için:

1 su bardağı un

1/2 su bardağı su

2 adet küçük boy yumurta

60 gram tereyağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı)

1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

1/2 su bardağı toz şeker

90 gram bitter çikolata


Churros Tarifinin Püf Noktası
Yumurtaların pişmemesi için hamur soğuduğunda tek tek eklemeye ve hızlıca karıştırmaya özen gösterin.Çikolatayı benmari usulü eritirken; kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.

Churros Tarifi Nasıl Yapılır?
Su, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar kısık ateşte kaynatın.

Elenmiş unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın.

Toparlanan hamuru ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağladıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin.

Tatlıları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı, kenar kısımları hafif yüksek bir tavada kızdırın.

Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uç kısmına tırtıklı duy takılı krema sıkma poşetine aktarın.

Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın. Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın.

Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde kısa bir süre bekletin.

Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.

Sıcak tatlıları bütünüyle toz şekere buladıktan sonra eritilmiş bitter çikolataya batırarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun