Christopher Lazazzaro tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde açılan davada, firmanın üç bitter çikolata çeşidinde bulunan kurşun ve kadmiyum miktarlarını açıklamayarak tüketicileri yanılttığı iddia ediliyor.

Davada, tüketici dergisi Consumer Reports tarafından yapılan bir araştırmanın bulgularından yola çıkıldı. Consumer Reports dergisi 28 bitter çikolata çeşidini, kurşun ve kadmiyum seviyeleri bakımından teste tabi tutmuştu. 

Dergi, aralarında Hershey's, Godiva ve Lindt markalarına ait olanların da bulunduğu 23 bitter çikolatanın "nispeten daha yüksek seviyelerde" metal içerdiği sonucuna varmıştı. 

Sonuçlara göre, özellikle Hershey'in "Special Dark Bar" ve "Lily's %70 Bar" çeşitlerinde kurşun oranı yüksekken, "Lily's %85 Bar" çeşidinde kurşun ve kadmiyum oranı fazlaydı.

Lazazzaro New York federal mahkemesinde açtığı davada, eğer bilseydi bu çikolata çeşitlerini almayacak ya da daha az ödeyecek olduğunu ifade ediyor.

Dava dilekçesinde, "Tüketiciler içeriği konusunda dürüst olacağına dair Hershey'e güvenir. İnsanlar vücutlarına giren gıdaların içinde ne olduğuyla ilgilenirken, ebeveynler ve bakıcılar da bakımları altındaki çocuklara ne yedirdikleriyle ilgilidir." ifadeleri kullanılıyor.

Lazazzaro, davada Hershey'den en az 5 milyon dolar tazminat talep ediyor.