Çocukların konforlu bir ortamda zaman geçirmesini sağlamak aslında çok kolay! Sadece onların kullanımına uygun, ergonomik ve güvenli olan ürün çeşitlerini seçmeniz yeterli olacaktır. Bu ürünler arasında en çok tercih edilenlerden biri çocuk koltukları oluyor. Çocukların kullanımı için özel olarak tasarlanan koltuklar onlarca farklı seçenek halinde ailelerin karşısına çıkıyor. Peki, aileler tercih yaparken neleri göz önünde bulundurmalı?

Yumuşak ve Konforlu Bir Yüzeyi Olmalı

Öncelikli olarak dikkate almanız gereken unsurların başında konfor geliyor. Çocukların bu koltukları rahat bir şekilde kullanabilmeleri için koltukların ideal bir yumuşaklık seviyesine sahip olması gerekir.

Aşırı yumuşak koltuklar nasıl ki çok rahat değilse aşırı sert koltuklar da çocuklar için rahat olmayacaktır. Dolayısıyla koltukların özellikle çocuklar için ideal yumuşaklıkta olması, mutlaka konforlu bir tasarımla hazırlanmış olması gerekir. Bu noktada ödün verirseniz çocuğunuzun koltuğu severek kullanması da zor bir ihtimal olacaktır.

Tutkal ve Vida Kullanılmamış Olmalı

Çocuklar için tasarlanan tüm ürünler gibi koltuk çeşitlerinin de sağlığa zararlı tutkal ve boya gibi materyaller içermiyor olması gerekir. Aynı zamanda koltukların vida içermeden üretilmiş olmasının son derece önemli olduğunu unutmayın.

Aksi halde istenmeyen yaralanmalar meydana gelebilir. Aynı zamanda çocuklar bu parçaları çıkarabilir ve ağızlarına götürebilir. Siz yanında değilken de çocuk odasının güvenli bir şekilde kullanılmasını istiyorsanız çocuk koltuğu seçiminde bu unsurlara da dikkat etmeniz gerekir.

Güvenli Bir Kullanım Sunmalı

Çocuk mobilyalarının tamamında tasarım büyük bir önem taşıyor. Tasarımın ve üretimde kullanılan malzemelerin çocuklar için güvenli olması lazım… Örneğin, mobilyaların ve özellikle de koltukların sivri kenarlarının olmamasına dikkat etmelisiniz. Kenar hatlarının tamamının ovalleştirilmiş olması önemlidir. Sivri çıkıntılı süslemeler ya da çocukların kolayca koparabileceği süslemeler olmamalıdır. Bu unsurlar da sıraladığımız diğer hususlar kadar önem taşıyor.

Kolay Temizlenmeli

Elbette çocuklar için üretilen mobilyaların ve onlar için kullanılan malzemelerin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Bu noktada çocuk koltuklarının da sık sık temizlenmesi gerektiğini unutmamalısınız. Olabildiğince kolay temizlenen koltuk çeşitlerini seçmenizi öneririz. Bu sayede koltuğu kullanmaya başladığınızda temizliği için çok fazla zaman ayırmak zorunda kalmazsınız.

Uzun Kullanım Ömrü Sunmalı

Kalite konusu tüm çocuk malzemeleri ve çocuk odası mobilyaları için önemlidir. Eğer belirli bir kalitede malzemeler ile üretilmiş çocuk koltuklarını seçerseniz uzun kullanım ömrü beklentisi de karşılanmış olacaktır.

Et fiyatlarında sert düşüş başladı Et fiyatlarında sert düşüş başladı

Kısa bir süre sonrasında yeniden bir çocuk koltuğu satın almak, ekstra bir bütçe gerektirir. Kaliteden ödün verenlerin genellikle kısa bir süre sonrasında yeni bir koltuk satın almak zorunda kaldığı biliniyor. Bu sorunu yaşamamak için kaliteli ve uzun kullanım ömrü sunan çocuk koltukları arasından tercih yapmanızı öneririz.


Çocuk Koltuğu Nereden Alınır?

Günümüzde pek çok farklı yerde çocuk koltuğu çeşitleri bulabilirsiniz. Ancak bunların tamamının kaliteli, güvenli olduğunu belirtmek zordur. İşte bu nedenle söz konusu ürünleri nereden satın aldığınız son derece önemlidir.

Yukarıda sıraladığımız kriterlere birebir uygun olan çocuk koltuğu çeşitlerini Unigo internet sitesinde bulabilirsiniz. Çocuklar için güvenle kullanılabilecek olan çocuk koltuğu modelleri bu sitede her yönüyle incelenebilir. Geniş renk skalası sunuluyor olması da önem taşıyor.

Tasarladığınız çocuk odasına en uygun renkleri hemen seçebilirsiniz. Kolay temizlenen ve uzun kullanım ömrüne sahip olan çocuk koltukları, çocukların keyifli bir şekilde zaman geçirebilecekleri bir alan da sunuyor.

Bu arada Unigo internet sitesi üzerinden desenli oyun matı seçenekleri de incelenebilir. Aileler genellikle çocuk oyun matları, çocuk oyun çitleri ve çocuk koltuklarını bir arada kullanıyor. Bu ihtiyaçlarınızı karşılamak adına da rotanızı Unigo internet sitesine çevirebilirsiniz.

Ürün çeşitlerinin tamamının belirli bir kalitenin üzerinde olduğunu ve güvenli bir tasarımla üretildiğini söyleyebiliriz. Model, renk ya da desen seçeneklerinin fazla olması, ailelerin gönül rahatlığı ile tercih yapmasını sağlıyor.