İsmailağa Cemaati yakın İsmail Hünerlice’nin İsrail’le ticarete devam etmeyi savunan sözlerine Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’den tepki geldi. Ünlü “Zâlim olan kâfirlerin devletlerinin düşmesi için yaşam kaynakları olan hurma ağaçlarının kesilmesine Allâh-u Te'âlâ izin vermiştir.” dedi. Ünlü, İsrail’e menfaat sağlayan bütün ilişkilerin kesilmesini istedi.

‘ÜLKEMİZİN ÜRÜN GÖNDERMESİNE KARŞI DEĞİLİM’

İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice verdiği vaazda “Savaş durumunda bile, İslam hukukumuz diyor ki, ‘Vatandaşın suçu yok.’ Savaş yapıyorsan 50 bin kişiyle orada 5 milyon insan var… 5 milyon insan açlıktan mı ölsün? İslam böyle bir şey yapmaz, insanları açlıktan öldürmez. Onun için ülkemizin oraya (İsrail’e) ürün göndermesine karşı değilim.” ifadelerini kullandı.

'GAZZE'NİN KURTULUŞU İÇİN TİCARİ İLİŞKİLER KESİLMELİ'

Ahmet Mahmut Ünlü ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu çıkışa tepki gösterdi. İsrail’e fayda sağlayacak en ufak bir ticari muamelenin, Gazzelilerin ölümüne yardım etmek anlamına geldiğini vurgulayan Ünlü, Gazze halkının kurtuluşu için ticari ilişkilerin kesilmesini istedi.

Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor? Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor?

İşte Ünlü'nün söz konusu açıklamasının tamamı:

Yahûdîye fayda sağlayacak en ufak bir ticârî mu'âmele, Ğazzelilerin ölümüne yardım etmektir! Yahûdînin devletinin içerisinde mâsûmların yaşıyor olması onlarla ilişkiyi kesmeye mânî gösterilemez.

Nitekim Rasûlüllâh Sallellâhu Aleyhi ve Sellem'in, Yahûdîlerin maddî güçlerini bozmak maksadıyla Hayber'deki hurmalıkları kestirmesiyle ilgili Rabbimiz: "O değerli hurma ağaçlarından hangilerini kestiyseniz yahut onları kökleri üzerinde ayakta durur bir halde bıraktıysanız, (bunların hiçbiri sizin kendi tasarrufunuzla değildir, bilakis) Allâh'ın izniyledir ve (O'nun ta'atından çıkmış olan) o fâsıkları rezîl etsin diyedir!" (el-Haşr Sûresi: 5) buyurmuştur.

Bundan anlaşıldığı üzere; zâlim olan kâfirlerin devletlerinin düşmesi için yaşam kaynakları olan hurma ağaçlarının kesilmesine Allâh-u Te'âlâ izin vermiştir.

Dolayısıyla bugün kâfirler içerisinde en büyük zâlim olan Yahûdînin düzeninin bozulması ve bir an önce Ğazze halkının kurtulması için, Yahûdîye menfaat verecek bütün ilişkilerin kesilmesi ve onlarla asla ticâret yapılmaması farzdır. Aksi takdirde Müslümanların katline ve Yahûdînin güçlenmesine yardım edenler, dünyâda belâdan, âhirette de azabdan kurtulamazlar.

Üstelik yakında yardım ettikleri Yahûdînin zulmüne kendileri de ma'rûz kalırlar. Nitekim: "Kim bir zâlime yardım ederse Allâh(-u Te'âlâ) onu ona musallat eder." (es-Süyûtî, Câmi'u'l-ehâdîs, rakam: 21315, 19/494) hadis-i şerîfi bu hakikati nâtıktır.