Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısına Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Saruhan, Brisa Üst Yöneticisi Haluk Kürkçü, Brisa Genel Müdür Yardımcısı Evren Güzel. başantrenör Selçuk Ernak, takım kaptanı Doğuş Özdemiroğlu ile oyunculardan Ercan Osmani katıldı.

Yeşil-siyahlı kulüp, yapılan anlaşmayla 2023-2024 sezonu sonuna kadar Darüşşafaka Lassa olarak yola devam edecek.

Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Saruhan, yaptığı konuşmada, bu yolculuğun uzun yıllar süreceğine inandığını söyledi.

Uzun süredir bir isim sponsoru aradıklarını ve bu konuda çok seçici olduklarını sözlerine ekleyen Saruhan, “Brisa ailesi, bizim en büyük destekçimiz olacaktır. Takımımızı off-road araçlara benzetiyorum. Bizim için kolay yol yoktur. Darüşşafaka’nın tarihi de siyahtan yeşile yolculuklardan oluşur. Lassa’yla çok daha güvende hissediyoruz kendimizi.” İfadelerini kullandı.

Ülke sporunun ekonomik olarak zor durumda olduğunu sözlerine ekleyen Abdurrahman Saruhan, bu anlaşmayı sadece bir sponsorluk olarak değil aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olarak da düşündüğünü dile getirdi.

- “Şimdiden birer Daçka fanatiği olduk”

Brisa Üst Yöneticisi Haluk Kürkçü de yapılan anlaşmanın kendileri için mutluluk ve gurur verici olduğunu belirtti.

İstihdam oluşturmak, yatırım yapmak ve ülkeye katma değer kazandırmanın yanı sıra spora destek vermek istediklerini de sözlerine ekleyen Kürkçü, şöyle devam etti:

“Bugün bu faaliyetimizi başka bir boyuta taşımanın sevinci içindeyiz. Darüşşafaka Spor Kulübü, cemiyetin eğitim ortamındaki misyonunu, spor ve sporcu gelişimi tarafında yıllardır sürdürüyor. Pırıl pırıl gençleri ülkeye kazandırıyorlar. Takdir ettiğimiz bir spor kulübü. Biz bu birliktelikten büyük faydalar çıkacağına inanarak bu yola girdik. Kendileriyle tanıştıkça da aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu gördük. 81 ilde 400 bayi, 640 ilçede noktalarımızla büyük bir organizasyonuz. Biz şimdiden ekip olarak birer Daçka fanatiği olduk. Bu birlikteliğimizin uzun yıllar sürmesini diliyorum.”

Brisa Genel Müdür Yardımcısı Evren Güzel ise Türkiye'nin en köklü markalarından birisi olarak en köklü kurumlardan Darüşşafaka ile yaptıkları sponsorluğun kendileri için anlaşmadan öte kardeşliğin başlangıcı olduğunu vurguladı. Darüşşafaka çocuklarının kardeş olduğunu dile getiren Güzel, anlaşmanın da 2023-2024 sezonunun sonuna kadar olduğunu ifade etti.

- "Bundan sonra daha sağlam basacağız"

Toplantıda konuşan isimlerden başantrenör Selçuk Ernak, bundan sonra Darüşşafaka Lassa'nın başantrenörü olarak lanse edilecek olmanın kendisi için heyecan verici bir durum olduğunu ifade etti.

Çok güçlü 2 markanın bir araya geldiğini açıklayan Ernak, "Bu durum gerçekten beni, ekibimi ve takımımı heyecanlandıran bir şey. Biz Darüşşafaka’da kendi oyuncumuzu, antrenörümüzü üretmeye çalışırken, bundan sonra daha sağlam basacağız bu hayatta." ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Doğuş Özdemiroğlu, bu anlaşmanın ardından ligde, kupada ve Avrupa'da daha sağlam ilerleyeceklerini ve bu iş birliğinin uzun yıllar sürmesini umduğunu belirtti.