MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 31 Mart yerel seçimleri kapsamında, Mersin'de "Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin" temalı mitingde konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İç sorunları giderek yaygınlaşan, Teksas krizinden sonra eyaletleri arasındaki cepheleşmesi sertleşen ABD'nin komşu ülkelerdeki varlığı gayriahlakidir, gayrihukukidir, gayrimeşrudur." dedi.

'CHP ÇUVALLADI'

Bahçeli, Mersin Millet Bahçesi'nin yanındaki alanda "Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin" sloganıyla düzenlenen açık hava toplantısında, Mahalli İdareler Genel Seçimlerine 63 gün kala ilk açık hava toplantılarını Mersin'de yapmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi.

"Cumhur bizim, Türkiye hepimizin" kararıyla yürüyüşlerine hız kattıklarını, "Mersin bizim, Türkiye alayımızın" kararlılığıyla tek yürek, tek bilek, tek nefes olmak istediklerini belirten Bahçeli, bugünkü açık hava toplantısında emeği geçenleri tebrik etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'de yaptığı konuşmada CHP'ye yüklendi. Bahçeli şunları söyledi:

"Şimdiye kadar kazanan bir avuç çıkarcıdır. CHP'li büyükşehir belediyesi bağlanan umutları israf etmiştir, hayal kırıklığı devasa boyutlara ulaşmıştır.

Devamlı şaibelerle anılan bir belediye yönetimi karşımızdadır. CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır. Başaracak olan Mersin sevdalıları şehremini vazifesini üstlenmeli. Kayırmacılık, yolsuzluk Mersin'in önünü kapattı. Üretmeyenlere, Mersin'i tanımayanlara uğurlar olsun demeliyiz. Mersin için ümitler yeşermiştir. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir.

Demlenen dejenere olmuş cepheye karşılık veriyorsunuz. Mersin ayak bağlarını söküp atacak. Yıkım belediyeciliğinin 63 günü kaldı."

Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti

'CHP ESİR ALINDI'
Devlet Bahçeli'den CHP'ye zehir zemberek sözler: CHP bölücü terör örgütünün kafesindedir - Resim : 2

CHP; bölücü terör örgütünün kafesindedir. Tezkereye 'hayır' diyen CHP'dir. TBMM'de terör saldırılarına karşı hazırlanmış ortak metinlere imza atmayan CHP'dir. Yönetimi altında bulunan belediyeleri bölücülere teslim eden CHP'dir. Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP esirdir, işgal edilmiştir. Mersin'i 'demlenmiş' CHP'den arındırmak milli huzurumuz adına mecburiyettir."

Unutmayanız elbette yapacağız hep birlikte başaracağız. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri 31 Mart'ta pekişecektir. Merkezden yerele umuda yürüme azmindeyiz. Cumhur İttifakı varsa huzur vardır. Türkiye milletinin desteği ile Türkiye Yüzyılı hedefleri birer birer olacaktır. Mersin için canla başla çalışacağız.

Seçme katılımın yüksek olması tarihi önemdedir. Sandık güvenliğine dikkatte de hassasiyet gösterilmelidir.

'İSRAİL HESAP VERECEK'

Gazze'de kahredici ve korkunç bir insani dram yaşandığını aktaran Bahçeli, şöyle konuştu:

"Gazze'de çocuklar katlediliyor. İsrail soykırım suçu işliyor. Artık bu kan durmalı, silahlar susmalıdır. İki devletli çözüm iklimi olmalı. İhtiyati tedbir kararı alınması müsbet bir gelişmedir. Ara kararı hiçbir ülke görmezde gelemez üç maymunu oynayamaz.

Adalet mutlaka tecelli edilmeli. Türkiye bu süreçte insanlığın safında zalimliğin karşısında. Ürkenlerin farkındayız. Türkiye'yi zora sokmak için terör örgütlerini kullanıyorlar. Maksat Türkiye'yi durdurmak. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde meşru varlığımızı çekemiyorlar."

'ABD'NİN SURİYE'DEKİ VARLIĞI GAYRİMEŞRUDUR'

Devlet Bahçeli, Türkiye'yi zora sokmak ve iç sorunlara gömülmesine neden olmak için terör örgütlerinin kullanıldığını, "kiralık katillerin" Türkiye'nin üzerine salındığını, maksatlarının da Türkiye'yi durdurmak ve taviz koparmak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin artan bölgesel ve küresel imajının zedelenmesinin amaçlandığını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"PKK/YPG'yi silahlandırıp Türkiye'ye yönelik kanlı eylem talimatı veriyorlar. Hürmet, rahmet ve minnetle yad ettiğimiz kahraman evlatlarımızı şehit ediyorlar. Milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu dinamitlemek için yanıp tutuşuyorlar. FETÖ'cü alçakları sürekli tedavülde tutuyorlar. ABD, Irak ve Suriye'deki varlığımızdan son derece huzursuzdur. Peki Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'de ne arıyor, Irak'ta ne geziyor? İç sorunları giderek yaygınlaşan ABD'nin komşu ülkelerdeki varlığı gayriahlakidir, gayrihukukidir, gayrimeşrudur. ABD'nin Suriye ve Irak'tan tamamıyla çekilmesinden başka makul, mantıklı ve adil bir seçenek kesinlikle yoktur. Türkiye, ABD ile sınır komşusu olmaktan rahatsızdır. İsveç'in NATO'ya katılım protokülünün onaylanmasının ardından ABD'nin sözünde durarak F-16'larla ilgili beklentimizi derhal karşılaması müttefiklik namusudur. Türkiye, egemenlik haklarından vazgeçmeyecek, bölünmez bütünlüğünden ödün vermeyecektir."

'HİZMETE TALİBİZ'
"Mersin, gücüne güç katacak, yükseldikçe yükselecek. Herkesin elinden tutacağız. Bağın, bahçenin, bostanın bereketi olacağız. Mersin'den Antalya'ya kadar otoyollarının tünellerini tamamlayıp Toroslar'ın iki yakasını kenetleyeceğiz."

Önümüzdeki beş yıl için sizlerden olur ve onay istiyoruz. Mersin'i daha da büyütmek, geliştirmek arzusundayız. Cumhur İttifakı'nın birbirinden değerli belediye başkan adaylarına, Mersin'in hizmetine talibiz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Serdar Soydan'dır."