Almanya'da mRNA Covid-19 aşılarından zarar görenlerin mahkemeye yaptığı başvuruların kabul edilmesinin ardından, yazarımız Abdurrahman Dilipak aşıdan zarar görenlerin Türkiye'de de mahkemeye başvurması gerektiğini vurguladı.

'RAPOR ALIP MAHKEMEYE GİTMELİLER'

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Dilipak, ''Bugün sağlık bakanlığı bilim kurulu toplanıyor. Alman hükümeti, mRNA'dan zarar gördükleri tesbit edilenlere hasarın şiddetine göre ön tazminat ödemesi yapmaya başladı. ödedikleri toplamı mRNA'a rucu edecek. Şimdi denek olarak kullanılanlar olarak sıra bizim yurttaşlarımızda... Yönetim her ödenen aşı paralarını, hem denet olarak istismarımız, hem de kendinin ödeyeceği tazminat karşılığını Bonteche rucu etmeli. Bu milli bir sağlık ve aynı zamanda ekonomik bir sorundur. Aşıdan ölüm ya da yan etki ile hasar görenler de rapor alıp mahkemeye gitmeli.'' açıklamasında bulundu.

'MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR'

Açıklamalarına devam eden Dilipak, ''Evet, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı,DDK bu konuyu acilen ele alıp bir karar vermelidir. Asker ve polisimize de zorla yapıldı. Bu yan etkilerin uzun yıllar devam etmesi ölüm yanında hasarlı trafik kazanlarına sebeb olması da, ayrıca bir Milli Güvenlik sorunudur. Bakalım bu mRNA Biontech konusunu hangi gazeteler haber yapacak, hangi milletvekilleri bu konuda soru önergesi verecek,hangi partigrubu meclis araştırması isteyecek,hangi genel başkan bu konuda konuşacak. Yoksa konu uluslararası sistem olunca uygun adım siyasetine devam mı edecekler. CoVID şarlatanlığı konusunda Viranşehir savcısı haklı çıktı. Savcı ne zaman göreve iade edilecek!?. Adalet Bakanlığı ve HSK ne zaman karar verecek? Doğru söyleyeni 9 köyden kovmasınlar. Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu mRNA skandalını, insan hayaatına karşı bir tehdit olarak gündemine almalıdır.'' ifadelerini kullandı.