Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Anadolu illerinden dönen sürücüler, otoyolların İstanbul istikametinde akıcı yoğunluğa neden oldu.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde bulunan Bolu Dağı, Kaynaşlı, Beyköy, Hatıplar, Küçük ve Büyük Melen, Gölyaka, Gümüşova Rampaları ile Yeşilyayla mevkilerinde trafik durma noktasına geliyor.

Sabah saatlerinde akıcı şekilde ilerleyen trafik akşam saatlerinde daha da yoğunlaştı.

Yolda arıza yapan araçlar veya hasarlı kazalar nedeniyle zaman zaman duran trafikte sürücüler ilerlemekte zorluk yaşıyor.

Karayolları ve polis ekipleri güzergahta emniyet şeridinin kapanmaması için sürekli ring halinde görev yaparak sürücüleri uyarıyor.

009_2023_09_2023_08_Nisan_01_20230423_2_58359836_88230499

Kuzey Marmara Otoyolu'nda akıcı yoğunluk
Sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Sakarya kesiminde de akıcı yoğunluğa neden oluyor.

Güzergahta herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, ekipler belirli noktalarda kontrollerini sürdürüyor.

D-100 kara yolu ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda ise ulaşım normalin üzerinde yoğun akışla ilerliyor.

İstanbul'a girişlerin yapıldığı otoyolda Kocaeli'den başlayan trafik yoğunluğu, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen Kurnaköy gişelerine kadar uzandı.

Araçlar, trafikte güçlükle ilerledi.

Bekirdere rampasında güçlüklü ilerleniyor
Anadolu Otoyolu'nda ise İzmit gişeleri ile Bekirdere rampasında kalan bölümde araçlar güçlükle ilerliyor.

İstanbul yönüne giden araçların yoğunluğu, D-100 kara yolunda da trafik akışının yavaşlamasına neden oluyor. Şehir merkezi geçişinde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Mengen kesiminde yoğunluk
Öte yandan Ramazan Bayramı tatilinin ardından yaşadıkları kentlere dönüşe geçenler, Zonguldak-Ankara yolunun Mengen kesiminde araç yoğunluğu oluşturdu.

Kocaeli'den geçen şehirlerarası yolların İstanbul yönünde yer yer araç kuyrukları oluşmaya başladı.

bayram-trafik-aa-0732623

İzmit gişelerinde akıcı yoğunluk
Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit gişeler mevkisinde akıcı yoğunluk gözleniyor. Tünellerde hız limitinin saatte 90 kilometreye düşmesi nedeniyle T5 tüneli girişinde yavaşlayan araçların neden olduğu kuyruk, yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Eseler mevkisine kadar uzanıyor.

bayram-trafik-aa-0238934

Otoyolun Ankara yönü ile Anadolu'dan İstanbul'a geçişteki diğer önemli güzergah D-100 kara yolunda ise ulaşım normal seyrediyor.

Trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.

Osmangazi Köprüsü'nde dönüş hareketliliği
Ramazan Bayramı öncesinde tatile çıkanların yoğun olarak kullandığı İstanbul-İzmir Otoyolu üzerindeki Osmangazi Köprüsü'nde dönüş hareketliliği yaşanıyor.

Arife günü başlayan araç yoğunluğu sonrası İstanbul ve çevre illere dönüşlerde de tercih edilen Osmangazi Köprüsü'nde, bayramın son günü de akıcı bir trafik yaşandı.

osmangazi-giseler-aa-073464

Köprünün Yalova kesiminde yer alan Altınova Hersek gişelerinde zaman zaman biriken araç yoğunluğu, tüm gişelerin açık olması sayesinde sıkıntı yaşanmamasını sağladı.

Sürücülerden Nurettin Kaya, Bursa'da bayram tatilini geçirdikten sonra İstanbul'a dönüş için yola çıktığını ifade etti.

Her zaman köprüyü tercih ettiğini anlatan Kaya, "Çok memnun kalıyorum. 'Kullanmıyorlar.' diyenler var ya görünüyorsunuz, yoğunluğun haline bakın. Burayı kullanmayacağım da nereyi kullanacağım? Bana hizmet ediyorsa kullanacağım tabii." diye konuştu.

Ege'de bayram tatilini geçirdikten sonra İstanbul'a dönüş için köprüyü tercih eden sürücüler de yoğunluğun çok fazla olduğunu ifade etti.

Samsun-Ankara kara yolunda yoğunluk yaşanıyor
Bayram tatilinin ardından araçlarıyla evlerine dönmek isteyenler, Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan önemli geçiş güzergahı olan yolda kuyruklar oluşturdu.

Havza ilçesinde trafik polisleri, sürücülerin rahat ilerleyebilmesi için belirli noktalarda önlem aldı.

Bölgedeki trafik yoğunluğunun gün boyu devam etmesi bekleniyor.

bayram-trafik-aa-0374356

Karabük'te yoğunluk
Karadeniz kentlerini Anadolu Otoyolu'na bağlayan D-100 kara yolunun Karabük kesiminde yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilinin ardından dönüş yoluna çıkanlar, D-100 kara yolunun Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümde yoğunluğa neden oldu.

Karadeniz illerinden Kocaeli, Sakarya ve İstanbul gibi illere gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında kontrollerini aralıksız sürdüren Karayolları ve trafik ekipleri, sürücüleri kurallara uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

bayram-trafik-aa-0934743

Antalya- Konya karayolunda trafik yoğunluğu
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatilciler dönüşe geçerken, Antalya- Konya karayolunun Akseki- Seydişehir arasındaki bölümünde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Akseki'nin Yarpuz Mahallesi ile Murtiçi mevkisi arasındaki yolun çift şeritli olduğu 10 kilometrelik bölümde trafik yoğunluğu daha da artıyor. Özellikle bu bölümde uzun araç kuyrukları oluşuyor.

bayram-trafik-aa-083464

Sık sık tıkanan yolda maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle ulaşım zaman zaman durma noktasına geliyor.

Trafik ekipleri karadan ve havadan denetimlerini sürdürürken, sürücüleri trafik kurallarına konusunda uyarıyor.