Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 1905 GSYİAD “Düşler Vadisi” projesinde açıklamalarda bulundu.

Özbek, Fenerbahçe'nin deneyimli çalıştırıcısı Jorge Jesus'un "Maçlar sahada kazanılmıyor" açıklamaları ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ile ilgili de konuştu.

"Riva projesi bugüne kadar geldi"
Riva projesi hakkında konuşan Dursun Özbek şunları söyledi:

"2014'te rahmetli Duygun ağabey ile göreve geldiğimiz zaman, Galatasaray'ın mali tablosu belli, bu tabloyla sürdürülebilir bir sportif faaliyet yaşamak mümkün değil. Bir yere gelip tıkanacağımızı kendisine anlattım. "Esas faaliyetimizin dışında bazı projelerle bu sportif faaliyetlerimizi sürdürülebilir hale getirmemiz gerekir" dedim. Kendisi de "iyi olur" dedi."

"Onun üzerine Mecidiyeköy'deki 2100 metrekarelik arsamız üzerinde bir otel projesi geliştirdik. Ondan sonraki dönemde başkan seçilemediğimiz için proje o şekilde kaldı. 2015'te başkan olduktan sonra aynı görüşü yönetimle paylaşmak suretiyle genel kurula geldim. Genel kurulda da bu görüşümü anlattım. O gün itibariyle Riva ve Florya arazileri için proje yapma yetkilerini genel kuruldan aldım. Riva projesi bugüne kadar geldi."

"Kulüp hesaplarına girince bunu görürsünüz"
Riva projesinin Galatasaray'a fayda sağladığını belirten Özbek, şu açıklamayı yaptı:

"Riva arazisi, bugüne geldiği zaman Galatasaray'a ne kadar fayda sağladığını paylaşmak istiyorum. Riva arazisi, başladığı günden bu yana Galatasaray'a 170 milyon dolar artı 90 Milyon TL fayda sağlamıştır. Kulüp hesaplarına girince bunu görürsünüz.

"Böyle bir şey olamaz dedim"
Lale Orta hakkında görüşlerini belirten Özbek, şu şekilde konuştu:

"İnanmadım. Böyle bir şey olamaz dedim. Bu dedim tevatürdür, mümkün değil. Eğer varsa da, Türkiye'nin, futbolun, kurumları, kurulları var. Onlar gereğini yapacaklardır. İnandırıcı gelmemişti bana. Ama dün akşam bazı demeçleri okuyunca hayretler içinde kaldım. TFF'nin, kurulların, insanların görevleri itibariyle yaptıkları şeyleri değerlendirirler, onların gereğini yapacağını düşünüyorum. Biz zaten gerekli açıklamayı yaptık dün akşam. TFF'nin kurulları var. Biz görüşlerimizi açıkladık. Ondan öteye fazla bir şey söylemek istemiyorum. TFF'nin yetkili kurulları var. Onların görevi olduğunu düşünüyorum."

"Bunun muhatabı TFF'dir"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un açıklamaları hakkında da ifadesini belirten Dursun Özbek, şunları söyledi:

"Bu sorunun muhatabı ben miyim? Böyle bir beyanda bulundu. TFF var, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulları var. Herkes, her şeyi söyleyebilir. Doğrudur, yanlıştır bunu tartışmak yerine, kullandığı ifadelerdeki ağırlık Türk futbolu ile ilgili. Onun yorumunu biz yapacak değiliz. Benim muhatabım değil, Türk futbolunun kurulları var onlar baksınlar, incelesinler. Ne gerekiyorsa onların yapması lazım. Kurullar bunu dikkate alacaktır diye düşünüyorum. Bunun muhatabı TFF'dir. Onların dikkat etmesi gerekiyor."