Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'ne katıldı.

Teröre karşı net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu alandaki mücadelesinin sınır içinde ve dışında süreceğini söyledi.

"Tek NATO müttefiki olarak bu konuda bize kimse ders veremez"
Terör örgütlerine destek verenlere de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Proje ürünü örgüt DEAŞ'a karşı sahada göğüs göğüse çarpışan tek NATO müttefiki olarak bu konuda bize kimse ders veremez." dedi.

"Sınırımızın hemen dibindeki teröristlere müsamaha göstermemizi beklemesinler"
Türkiye'nin bölgesinde küresel bir aktör konumuna geldiğini de sözlerine ekleyen Erdoğan, "Özellikle kendilerine yönelik en küçük saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibindeki teröristlere müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez." ifadelerini kullandı.

"Terörle mücadelemiz sınır içinde ve dışında devam edecek"

Terörün her türlüsüne karşı verdiğimiz mücadele sınır içi ve dışında sürecek. Teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden kimse beklemesin.Bize kimse ders veremez. Türkiye terör stratejisini devam ettirmekte kararlı. Kimsenin icazetini aramayız. Sınır hattımızda teröristleri silaha boğanlar bize ders veremez. Teröristleri destekleyenler hesaplarını yapsın.

"PAKİSTAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Pakistan'ın önemli bir kısmını sular altında bırakan sel felaketi sonrasında ortaya çıkan görüntüler hepimizin yüreğini dağladı. Bizde Pakistan halkı için elimizdeki imkanları seferber olduk. Bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için geçmişte olduğu gibi gelecekte de Pakistan'ın yanında olmaya devam edeceğiz.

Savunma sanayi Pakistan ile işbirliğimizin önemli sac ayaklarından biri.