Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneğince (AYD) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "7. Anadolu Medya Ödülleri" Töreni'nde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bazı medya kuruluşlarının, hükümetleri döneminde yaptıkları bir yasa değişikliğine "411 el kaosa kalktı" diye başlık attığını hatırlatan Erdoğan, konuşmasının ardından hak kazanan gazetecilere ödüllerini verdi.

"DAYANIŞMA İÇİNDE HAREKET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Twitter hesabından paylaşım yapan Erdoğan, "7. Anadolu Medya Ödülleri’ni takdim ettiğimiz kurumlarımızı ve medya mensubu arkadaşlarımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Anadolu medyası ve temsilcileriyle dayanışma içinde hareket etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"LAFA GELİNCE ÖZGÜR BASINDAN DEM VURANLARIN DARBECİLERE ALKIŞ TUTTUĞU DÖNEMDE DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKTINIZ"

Toplam 320 mahalli radyo, televizyon, gazete ve dergiyi aynı çatıda bir araya getiren Anadolu Yayıncılar Derneği her gün başarısını bir adım yukarıya taşıyor. Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan Anadolu medyası ne kadar etkin ve yaygın olursa demokrasimiz de o derece güçlü olacaktır.

Anadolu medyasının sesi ne kadar güç çıkarsa milletlerimizin beklenti ve talepleri o derece makes bulacaktır. Mahalli medyanın halkımızın yönlendirmesindeki kritik role özellikle son yıllarda şahit olduk.

"MİLLET SANA HİZAYA GELMEYİ GÖSTERECEK"

Kandil'deki terör baronlarına 'yere izmarit atmıyorlar' diye övgü yağmurları yapan gazeteler gördük. Şu anda o baronlar kız yavruların taciz edildiği merkezler hale geldi. Bay Kemal niye konuşmuyorsun? Oraya niye sesin çıkmıyor? Diyarbakır annelerine niye bir ziyaret etmiyorsun? Orayla niye bir irtibat kurmuyorsun. İşte sen kurmazsan millet sana hizaya gelmeyi gösterecek.

Biz bugünlere sadece darbecilere çetecilere, terör örgütlerine meydan okuyarak gelmedik; biz aynı zamanda şahsımızı, davamızı, milli iradeyi hedef alan kirli manşetlerle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Gerçeğin peşinden koşmak, yerel ve küresel güç odaklarına tetikçilik yapanlara rağmen mücadelemizi yürüttük. Duruşumu bozmadık, yalan ve iftiraya asla teslim olmadık. İtibar suikastları karşısında geri adım atmadık.

"BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU"

Geçtiğimiz aylarda Meclis'te kabul edilerek yürürlüğe giren kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen hukuki düzenlemenin gerisinde bu gaye vardır. Birileri hemen Anayasa Mahkemesi'ne koştular. Ama Meclis'te öyle yapmadılar, hepsi oy kullandılar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Artık gerçekten gazetecilik faaliyeti yürütenler ile gazetecilik görüntüsü altında şarlatanlık yapanların ayırımı daha da kolaylaşmıştır.