MSB duyurdu: 15 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: 15 terörist etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'ne katıldı. Erdoğan, İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümü ve Kobani Davası kararları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kobani Davası ile ilgili konuşan Erdoğan, ''6-8 Ekim hadisesi 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör saldırısıdır. 6-8 Ekim olaylarını kimse mağdur ve meşru gösteremez. Karar yüreklere su serpmiştir.'' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASI

Sayın İbrahim Reisi'nin ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybettiğini öğrendik. Bu elim kazadan duyduğumuz derin teessürü öncelikle ifade etmek istiyorum. İran halkına başsağlığı diliyorum. Kaza haberini aldıktan sonra süratle İran bakanlarıyla görüşerek, tüm imkanlarımızla arama-kurtarma çalışmalarına hazır olduğumuzu belirttik. Akıncı İHA'mızı bölgeye sevk ettik. Arama-kurtarma ekiplerimiz de hemen yola çıktılar. Helikopter enkazı tespit edildikten sonra ekiplerimiz geri döndü.

Gerek ikili ilişkilerimizi gerekse bölgemizi ilişkilendiren konularda yakın ilişkiler içinde bulunduk. Bölgemizin huzuru için verdiği samimi çabalara şahit olduk. İran Dışişleri Bakanının başarılı diplomat olduğunu gördük.

İranlı kardeşlerimizin bu süreci suhuletle yöneteceklerine yürekten inanıyorum. Türkiye olarak biz de her zaman olduğu gibi bu zor günlerinde dost ve kardeş İran halkının yanında olacağız.

"SON FETÖ'CÜ HAİN DE HESAP VERENE KADAR..."

Hakim ve savcı sayımızı 25 bine yükseltiyoruz.

Göreve geldiğimizden bu yana adli kadroları 2,5 kat artırdık. 2002'de 61 bin olan kadro sayısı bugün 204 bin oldu. Vakitlice tecelli eden adalet birliğimizin ve beraberliğimizin güvenidir. Darbecilerin yargılanmasını sağladık. Geç de olsa hak edilen cezalar yerini buldu.

(15 Temmuz darbe girişimi) 253 insanımızı şehit edenler, gün yüzü göremeyecekler. Yurt dışına kaçan alçakların da peşini asla ve asla bırakmayacağız. Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar enselerinde olacağız.

Demokrasimize uzanan elleri kırmaktan çekinmedik, yine çekinmeyeceğiz. Milletin muazzez iradesine kimsenin gölge düşürmesine müsaade etmeyeceğiz.

Vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve dirliği, milli iradenin egemenliğine kim kastederse karşısında yine bizi bulacak, yargımızı bulacaktır.

Milletin vermediği yetkiyi, silah gücü, fezlekeler veya kanun dışı yollarla gasbetmeye yeltenenler, bundan sonra da adaletin pençesinden kurtulamayacak.

KOBANİ DAVASI KARARLARI

6-8 Ekim hadisesi 37 insanımızı vahşice öldürüldüğü bir terör saldırısıdır. 6-8 Ekim'de doğrudan devlet hedef alındı. Kararla 6-8 Ekim olaylarını kışkırtanlar, azmettirenler milletimize böyle bir acıyı yaşatanlardır. Hukuk bunlardan elbette hesap sormak zorundadır. Siyasi dava denilerek terör davasının aklanması hukuka hakarettir. 6-8 Ekim olaylarını kimse mağdur ve meşru gösteremez. Karar yüreklere su serpmiştir.