Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başarılı bir operasyonu ile ülkemizde işgalci Çin adına casusluk yapan kişiler yakalandı. Ülkemizde yaşayan Doğu Türkistanlı kuruluş ve liderlerini takip eden işgalci Çin casusları tutuklanarak cezaevine konuldu.

İşgalci Çin’in ülkemizde pervasızca işlediği bu alçaklığa Doğu Türkistanlı kuruluşlar davaya müdahil olarak tepkisini ortaya koydu.

Konu hakkında Doğu Türkistan Vakfı avukatı Faruk Keleştimur, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Yapılan operasyonlar, hem ülkemiz açısından hem Doğu Türkistan açısından umut vericidir. Eskilerin bir sözü vardır. Hain içerden olunca kapı kilit tutmaz! Zira Türkiye’de bulunan soydaşlarımızın canı, malı ve güvenliği devletimize emanettir. Yapılan bu operasyonların kamuoyu ile paylaşılması dünyaya bir mesaj niteliğindedir. Peki nedir bu mesaj ? Soydaşlarımızın saçının telinin dahi güvenliği, sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti devletimize aittir. Bu çalışmasından dolayı devletimize, Türk yargımıza müteşekkiriz.  Doğu Türkistan bizim atalarımız, bizim soyumuzdur. Bu meselenin ne Çin ve ortağı inkarcılara ne de okyanus ötesindeki istismarcılara bırakılması, onların insafında ilerlemesi düşünülemez! Dolayısıyla Doğu Türkistan meselesinde her konunun tarafımızca sonuna kadar takip edileceğini bildiriyor ve hayırlı haberler duyacağımızı umuyoruz.”

Gök Bayrak Platformu avukatı Şamil Ölçücü ise devletimize, yargı mensuplarımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ederek başladığı konuşmasında Doğu Türkistan davasının her platformda sonuna kadar destekçisi ve takipçisi olacaklarını vurgulayarak ihanete asla geçit vermeyeceklerini, devletimizin bu olayla birlikte soydaşlarımızın sahipsiz olmadığını gösterdiğini vurguladı.

''BU DAVA KUTLUDUR''

Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Sn. İlhan Turanlı ise devletimize, güvenlik güçlerimize teşekkürün ardından Çin ve yandaşlarına karşı;  “Bu dava dualıdır. Bu dava ihlaslıdır. Bu dava kutludur.  Bu dava, şehitlerimizin kanı üzerinde imanlı kalplerin ferasetleriyle yükselmiş kutlu bir davadır. Unutmayınız! Mert kovalar namert kaçar. Davamıza gölge düşürenler kaçmaya mahkumdur. Yıllardır verdiğimiz mücadele her alanda devam edecektir.” dedi.