CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Fatih Keleş'in ifadesi ortaya çıktı.

Sezgin Baran Korkmaz: Hepiniz 10 gün sonra şoke olacaksınız Sezgin Baran Korkmaz: Hepiniz 10 gün sonra şoke olacaksınız

FATİH KELEŞ'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çantada para olayı olarak bilinen ve CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili başlattığı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Savcılığa çağrılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Fatih Keleş, ifadesinde görüntüdeki paraları İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'in verdiğini beyan etti.

'PARALARI TURAN TAŞKIN ÖZER VERDİ'
 

Ortaya çıkan ifadesinde Fatih Keleş, kendisine İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın yardım ettiğini belirtti. Çantadaki paranın miktarını bilmediğini belirten Keleş, "Paraları bana o dönem Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı olan şimdiyse milletvekili olan Turan Taşkın Özer verdi. İçi para dolu çantaları ben aldım ancak içindeki paranın miktarı ve cinsini bilmiyordum. Bana İmamoğlu İnşaat'ta çalışan Tuncay Yılmaz yardım etti." ifadelerini kullandı.

'İL BİNASI SATIN ALMA SÜRECİNDE KULLANILDIĞINI SÖYLEDİLER'
 

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasını o dönemki il yönetiminin aldığını kaydeden Fatih Keleş, CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Tuncay Yılmaz ve Mustafa Can Poyraz'ın kendisiyle birlikte olduğunu söyledi

"Paraları sayarak teslim almadım miktarı hatırlamıyorum. Paranın il binası satın alma sürecinde kullanıldığını söylediler. İl Binası'nı o dönemki il yönetimi aldı. Benimle para sayarken görünenlerden 2 kişiyi tanımıyorum diğer kişiler CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Tuncay Yılmaz ve Mustafa Can Poyraz'dır."

PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ VE SORUŞTURMA SÜRECİ
 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" şeklinde paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleriyle ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı basın danışmanı Can Poyraz dün şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş'in de bugün savcılıkça ifadesi alınmıştı. Poyraz ve Nas'a "Paranın nereden geldiği" ve "neden elden alındığı" soruldu.