Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşe yazısında Yargıtay’ın Birol Erdem kararında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

nedim şener

2023 YILI HDP VE FETÖ İÇİN ZOR GEÇECEK

"2023 yılının en önemli gelişmelerinden bazılarını, Türk yargısından terör örgütleri PKK’nın siyası kolu HDP ve Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili çıkacak kararlar oluşturacak." diyen Şener, FETÖ’cülerin bayram ettiği 'Birol Erdem için beraat kararı' ile ilgili dikkat çeken bir gelişmeyi paylaştı. 

YARGITAY, KARAR DÜZELTME İLE YAYINLANACAK

Şener, "Yazılarım üzerine “Birol Erdem hakkındaki kararı fecaat olarak değerlendiren” Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin beraat kararını değiştirerek gerekçeli kararın yayınlanacağını bildirdiler." ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

"Açıklanacak gerekçeli kararda; “...sanık Birol Erdem özelindeki deliller değerlendirilerek karar verilmesi gerektiği belirtilerek; eğitim ve ahlak hareketi olduğuna halkı inandıran FETO/PDY yapılanmasının devleti ele geçirmeyi hedefleyen bir örgüt olduğu anlaşıldığında; sanığın, devlete operasyon yapan bu örgütle 2012 yılından itibaren mücadelesi dosya kapsamı ile sabit görülmekle beraatına karar verilmesi...” ifadesiyle beraat kararında değişiklik yapılacak."