İsrail'i protesto için kendini yakan ABD askeri California ve Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde anıldı.

AA'nın aktardığı habere göre yüzlerce kişi, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde Gazze'deki "soykırıma ortak olmayacağını" söyleyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'i anmak için büyükelçilik önünde toplandı.

Pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, Bushnell için büyükelçilik önüne çiçekler bırakarak, mum yaktı. İsrail'i protesto için kendini yakan ABD askeri Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde anıldı.

California eyaletindeki San Francisco kentinde, Pembe Kod (Code Pink) aktivistleri, İsrail'in Gazze'deki soykırımını protesto etmek için Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakan 25 yaşında ve aktif görevdeki ABD'li havacı Aaron Bushnell için, İsrail konsolosluğu önünde ellerinde mumlarla anma töreni düzenledi.

Aktivistler daha sonra, eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin evinin önünde toplanarak, Gazze'de ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

PENTAGON: TRAJİK BİR OLAY

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Aaron Bushnell’in ölümü için "trajik bir olay" demekle yetindi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, Bushnell’in protestosu hakkındaki soruları cevapladı.

Bushnell’in kendini yakmasının, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki saldırılarına verdiği destek açısından ABD ordusunda büyük bir soruna işaret edebileceğine dair ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in endişesi olup olmadığı sorusu üzerine Ryder, Bakan'ın durumu takip ettiğini aktardı.

Ryder, "ABD Hava Kuvvetlerinin, havacının ölümünü doğruladığını biliyorum. En yakın akrabaların bildirimleri tamamlandıktan 24 saat sonra ek bilgi sağlamayı planlıyorlar. Kesinlikle trajik bir olay ifadesini kullandı.

Türk düşmanı Menendez hakkında 212 yıl hapis istemi Türk düşmanı Menendez hakkında 212 yıl hapis istemi

"AARON BUSHELL'IN ÖLÜMÜNDEN ABD SORUMLU"

Hamas, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen "soykırıma" karşı çıkmak amacıyla kendini ateşe veren askerin ölümünden ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sorumlu tuttu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında Siyonist yapıyı (İsrail'i) destekleyen politikası nedeniyle ABD Hava Kuvvetleri pilotu Aaron Bushnell'in ölümünden tamamen ABD Başkanı Biden yönetimi sorumludur" ifadesi yer aldı.

Bushnell'in Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik "Siyonist katliamlara ve etnik temizliğe" ışık tutmak için "hayatını feda ettiği" değerlendirmesine yer verilen açıklamada, Bushnell'in ailesi ve dostlarına taziye ve dayanışma dileklerinde bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

25 yaşındaki Aaron Bushnell Gazze'de soykırıma karşı çıkmak için kendini yakmıştı. Olay anında çekilen görüntülerde ise "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim" ifadelerini kullandığı görülmüştü.

Olayın ardından yaralanan Bushnell hastaneye kaldırıldı ve Metropolitan Polis Departmanı, yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki Bushnell'in kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiğini duyurdu.