Real Madrid ile sözleşmesi sona erdikten sonra Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad'a transfer olan Karim Benzema, yaptığı paylaşım ile gündeme geldi.

İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası paylaşım yapan Karim Benzema, "Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için" paylaşımını yapmıştı.

FRANSIZ VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMASI İSTENDİ

Cezayir asıllı Fransız oyuncunun paylaşımı Fransa'yı ayağa kaldırdı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” açıklamasını yaptı.

Darmanin'in yanı sıra milletvekillerinden de Benzema için çağrıda bulunuldu. Valerie Bouay, Karim Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrıda bulundu. Benzema, Darmanin ve Bouay'e henüz yanıt vermedi.

AVRUPA FUTBOLUNDA PEŞ PEŞE SKANDAL KARARLAR

Acun Ilıcalı, Slovenya'nın Maribor takımını satın alacak Acun Ilıcalı, Slovenya'nın Maribor takımını satın alacak

Avrupa'da top koşturan Müslüman futbolcuların Filistin'e destek vermesi üzerine Batı çirkin yüzünü göstermeye başladı. Almanya'da Anwar El Ghazi, Fransa'da Youcef Atal yaptıkları paylaşımların ardından cezalandırıldı.

YOUCEF ATAL KADRO DIŞI BIRAKILDI

Fransa ekibi Nice, sosyal medyadan Filistin'e destek mesajı paylaşan Cezayirli futbolcusu Youcef Atal'ın kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Nice yönetimi, Youcef Atal ile görüşmek için bir araya geldi. Nice, oyuncunun yaptığı paylaşımı geri çektiğini ve özür dilediğini açıkladı. Ancak yapılan paylaşımın ciddiyeti göz önüne alındığında kulüp, oyuncuya ceza uygulama kararı aldı. Kulüp, Youcef Atal'ın bir sonraki duyuruya kadar kadro dışı kalmasına karar verdi" ifadelerine yer verildi. 

EL GHAZİ'NİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05, 28 yaşındaki Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi’nin Filistin ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcunun söz konusu paylaşımının kulüp değerlerinin dışında kalması ve iki ülke arasındaki duruma kulübün vizyonu gerekçesiyle tarafsız bakması gerektiği belirtilirken, El Ghazi'nin antrenmanlara ve maç kadrosuna alınmayacağı belirtti.
Yaz transfer döneminde Mainz 05'e transfer olan El Ghazi, Bundesliga’da 3 maçta görev alırken, gol ve asist katkısı üretemedi.