Senaristler tarafından aynı nedenle başlatılan grevle birlikte 1960'tan bu yana ilk kez Hollywood'un sektör çapında "kapanmasına" sebep olabileceği belirtiliyor.

Protestoların dikkat çeken bir yönü ise, oyuncuların yazarlarla aynı anda grevde olmasıyla Hollywood tarihinde görülmüş ikinci proteston olması.
ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği'nın (SAG) ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları'nın (AFTRA) internet sitesinde yayımlanan ortak mesajda, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile sanatçıların maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev kararı verilmesi için adım atıldığı duyuruldu.

Troya Müzesi'nin dijital dergisi "Troy Museum Journal" yayın hayatına başladı Troya Müzesi'nin dijital dergisi "Troy Museum Journal" yayın hayatına başladı

AMPTP ile "iyi niyetle" görüşüldüğü ancak karşı tarafın tekliflere yanıtının "yetersiz kaldığı" ve "adil bir anlaşmaya" varılamadığı aktarıldı.

Gösterimler gecikebilir ve yapımcı şirketler için maddi zarara yol açabilir

Grev kararının SAG-AFTRA'nın genel kurulundan çıkmasının ardından konuya ilişkin açıklamalar yapılacağı kaydedildi.

New York'ta Amerikan Senaristler Birliği (WGA) ve SAG-AFTRA üyeleri Warner Bros. Discovery NY önünde toplandı

Söz konusu grevin, Hollywood'da dizi ve film gösterimlerinin gecikmesine ve yapımcı şirketler için maddi zarara yol açacağı düşünülüyor.

ABD'de senaristler tarafından aynı nedenle başlatılan grevle birlikte SAG-AFTRA grevinin, 1960'tan bu yana ilk kez Hollywood'un sektör çapında "kapanmasına" sebep olabileceği belirtiliyor.

Hollywood'da senaristlerin grevleri

Yıllık dizi ve film üretiminde hızlı artışın yaşandığı son yıllarda senaristler, daha zor şartlar altında çalıştıklarını ve bunun karşılığında daha az ücret aldıklarını söylüyor.

Amerikan Senaristler Birliği (WGA) tarafından 2 Mayıs'ta başlatılan grevin, film gösterimlerinde gecikmeye yol açabileceği belirtilmişti.

Senaristler, en son 2007'de greve gitmiş ve çalışanların 100 günlük iş bırakmaları yaklaşık 2 milyar dolar zarara yol açmıştı.