Fransa’da yaşayan iki genç arkadaştan biri Nail diğeri ise Erald. Nail Cezayir asıllı ve Müslüman bir Fransız vatandaşı Erald ise Arnavut asıllı Hıristiyan bir Fransız vatandaşı. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Fransa’dan yola çıktılar ve 5 ay sonra İstanbul’a vardılar. 2 haftalık molada Erald ailevi nedenlerden dolayı yürüyüşü sonlandırıp ülkesine geri dönerken Nail isimli Müslüman genç yürüyüşüne devam ediyor. İstanbul’da verdiği molanın ardından yürüyüşüne devam eden Nail isimli genç yaklaşık 2 ay sonra Mersin’e varmayı planladığını bildirdi. Mersin’den gemiyle Kıbrıs’a ve oradan da Mısır’a geçerek yürüyüşünü sürdürerek Haziran ayında Kudüs’e varmayı planlıyor.

Önceki geceyi Mudanya’da geçiren Nail, HaberVakti editörlerinden Eyüp Güzel’e şu bilgileri verdi:

“Mudanya’da bir otoparkın ve bir binanın yanındaki küçük bir çimenlik alanda uyudum ve her dakika etrafı kontrol için uyandım durdum. Çok fazla rüzgâr vardı. Rahatsızlandım biraz ve bu durum moralimi düşürdü. Rahat bir gece geçirmedim ve Mudanya’dan sabah erkenden ayrıldım. Yol çok uzun ve küçük köylerden geçiyorum. Yol üzerinde bir şantiyede çalışan işçiler beni çaya davet ettiler. Onların yanından ayrılıp yola devam ettim. El arabamın lastiklerini İstanbul’dayken değiştirmiştim fakat patladılar. Neyse ki eskileri saklamıştım onlarla değiştirdim. İleride bir köyde durdum ve Ramazan ile Mustafa isminde yaşlı iki adam beni çaya davet ettiler. Akşam oldu ve Balabancık isminde bir köye vardım. Köy imamı Muharrem ile tanıştım. Beraber namaz kıldık sonra beni köfte yemeye götürdü. Köy kahvesinde oturduk ve çok hoş bir sürü gençle tanıştım. Bana camide yer ayırdılar ve geceyi orada geçirdim.

Akşamları çok düşünüyorum. Mersin’e varana kadar planıma göre 2 ay geçecek. Çok daha soğuk havalar beni bekliyor. Bazı şehirlerde mola verip otobüsler çeşitli şehirleri gezme düşüncem var. Daha sonra mola verdiğim noktaya dönüp yürüyüşüme devam edeceğim.”

nail2

nail1

FARKLI İNSANLAR VE KÜLTÜRLERLE TANIŞMAK ÇOK GÜZEL

Nail, yürüyüşünün amacıyla ilgili kendisine soru soran editörümüz Eyüp Güzel’e şu sözlerle yanıt verdi: “Kudüs çok mübarek bir yer. Orası yürüyerek gidilebilecek kadar kutsal bir yer. Bir farkındalık olması için bu yürüyüşü gerçekleştiriyorum. Zorlandığım ve bazen de moral düşüklüğü yaşadığım günler olmuyor değil. Ama hiçbir şey beni bu yoldan geri döndüremeyecek. Bu yürüyüş sayesinde farklı insanlar ve kültürlerle tanışmak çok güzel.”

sevaptası-haber

SEVAPTASI DERNEĞİ’NDE YEMEK DAĞITTI

Nail, İstanbul’da kaldığı günler içerisinde Tophane semtinde bulunan ve ihtiyaç sahiplerine günlük sıcak aş dağıtımı yapan Sevaptası Derneği’nin yetkilileriyle tanıştıktan sonra derneğin sıcak aş dağıtım programına katıldı. Sevaptası sıcak aş dağıtım noktasında ihtiyaç sahiplerine kendi elleriyle yemek dağıtımını gönüllü olarak gerçekleştiren Nail, “bu mükemmel bir his. Çok güzel bir organizasyonun kısa süreliğine de olsa bir parçası olduğum için çok mutluyum. Yolculuğum bana daha ne sürprizler gösterecek bilmiyorum.” Dedi.

Yürüyüşünü sürdüren Nail, her gün Fransa’daki ailesini ve özellikle de annesini haberdar ettiğini bildirdi.