Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'ün Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı'nı kapatacağını söylemesi tartışma yarattı.

Suk-yeol, cuma günkü açıklamasında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı'nın kapatılması kadınların, çocukların, ailelerin ve toplumsal açıdan zayıf konumdakilerin korunmasına yönelik bir adım" dedi.

Kadın hakları gruplarıysa Suk-yeol'ün açıklamasına tepki gösterdi.

100'den kadın hakları grubunun aynı gün yayımladığı ortak açıklamada, Güney Kore liderinin hamlesinin "kadınların nüfus politikaları için bir araç kullanıldığı eski dönemlere geri dönülmesine neden olacağı" belirtildi.

Ana muhalefetteki Kore Demokratik Partisi'ninse (KDP) muhafazakar Suk-yeol hükümetinin söz konusu girişimini engellemesi öngörülüyor. Liberal çizgideki parti, 300 kişilik mecliste 169 sandalyeyle çoğunluğu elinde tutuyor.

KDP'den eski Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in 5 yıllık görev süresinin dolmasının ardından bu yıl martta düzenlenen seçimlerde Suk-yeol, rakibi KDP lideri Lee Jae-myung'u yenmişti.

Halkın Gücü Partisi'nden Suk-yeol, seçim kampanyasında ülkedeki düşük doğum oranının Jae-in'in "feminist politikalarından" kaynaklandığını savunmuştu.