Çilekeş Gurbetçi mağdur ve tepkili!
''Seçim vaatleri ne zaman gerçekleşecek?'' diye soruyor, seslerini duyurumıyorlar!
Gurbetçiyi mağdur eden uygulamalardan biri ve gerekli düzenlemenin yapılmasını istediği en büyük beklentisi; ''Yurtdışından araç getirme süresinin 185 günden 30 güne düşürülmesi''

GURBETÇİ OYLARI KİLİT ROLÜNDE AMA HALEN VAADLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Mavi Marmara Derneği 'Özgürlük Nöbeti'nde: Bakanlık, Vicdan Gemisi’ne kalkış izni verene kadar buradayız Mavi Marmara Derneği 'Özgürlük Nöbeti'nde: Bakanlık, Vicdan Gemisi’ne kalkış izni verene kadar buradayız

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının seçimi nasıl etkileyebileceği bir kez daha seçim sonuçlarında ortaya çıktı. Yaklaşık 5 milyon kişinin yurt dışından oy kullanması ve Erdoğan'ın ipi göğüslemesinde ki etkisi bir kez daha bu seçimlerde kendini gösterdi.

VAADLER NE ZAMAN YERİNE GETİRİLECEK?

AK PARTİ ve Cumhur İttifakı'nın Gurbetçilere yönelik vaadlerininin yerine getirilmesi konusunda beklentiler her geçen gün artıyor.

CUMHUR İTTİFAKI'nın vaadlerinden biride;
"Geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların 730 günlük kalma süresini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye'ye getirebilmesi için, yurtdışında en az 185 gün kalma şartını 30 güne düşüreceğiz" sözüydü.

VAATLER NE ZAMAN YERİNE GETİRİLECEK?

Cumhur İttifakı'nın vaadlerinden biride; "Geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların 730 günlük kalma süresini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye'ye getirebilmesi için, yurtdışında en az 185 gün kalma şartını 30 güne düşüreceğiz" sözüydü. Ancak aylar geçmesine rağmen bu vaat gerçekleşmedi ve gurbetçi Kapıkule sınır kapısında mağdur olmaya devam ediyor.

Gurbetçilerin yaşadığı mağduriyetlerin EN SON ÖRNEĞİ bugün yaşandı!
Edirne Kapıkule Gümrüğü'nde yaşanan bu olayda, aile aracıyla birlikte Türkiye'ye girmek istemesine rağmen araçlarıyla Türkiye'ye girmelerine izin verilmedi.
Gurbetçi M.B, bu durumu haber merkezimize ilettiği mesajında şu sözlerle dile getirdi: "Sayın Habervakti yetkilileri, kardeşimi kendi öz vatanına Türkiye'de ikamet eden eşi ve çocuğuyla gümrükten salmıyorlar. Benim birader şimdi şu an Edirne kapıkule gümrüğünde ve yaz tatilinde Samsun'da okuyan kızı ve eşiyle Hollanda'ya gitmişlerdi ve okul başlamasından önce Samsun'a geleceklerdi ve araçları ile Türkiye'ye girmelerine izin vermiyorlar. Bir ay dahi girişine izin vermiyorlar. ''Yok, 6 ay yurt dışında kalman gerekiyor'' diye. Şu an aile Edirne'de çok mağdur. Vatanı yönetenler gurbetçilerin hallerini bilmiyorlar mı? Vatanına giremeyen vatandaşların bu halleri ne olacak? Darbede, her sıkıntıda, vatanımıza, dinimize kelle veren kardeşlerim vatanına giremiyor. Var mı böyle bir uygulama dünyada? Kısa sürede olsa çocuklara izin verilmesi için elinizden gelen bir şey varsa rica ediyoruz. Çocuğun yarın okulu başlıyor. Saygılar''

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Gurbetçilere yönelik vaatlerininin yerine getirilmesi konusunda beklentiler her geçen gün artıyor. 

   

AK PARTİ VE CUMHUR iTTİFAKI'NIN BROŞÜRDE YAZILI OLAN VAATLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Toki Projeleri: Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik başta İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir olmak üzere farklı illerimizde yeni TOKİ projeleri başlatacağız.

Eğitim: Yurt dışında yaşayan 10 bin gencimizi her yıl eğitim, kariyer gelişimi ve kültürel programlar kapsamında ülkemize getireceğiz.

Çifte Vatandaşlık: Vatandaşlarımızın çifte vatandaşlık hakkını destekleyecek hem Türkiye’de hem bulundukları ülkelerde vatandaşlık haklarından yararlanmaları için gerekli yasal ve diplomatik adımları atmaya devam edeceğiz.

Ulaşım: Yurtdışındaki vatandaşlarımızın tatil dönemlerinde ülkemize THY’le gelip dönebilmelerini sağlamak öncelikli hedeflerimizden biri olacak.

Konsolosluk İşlemleri: Konsolosluk işlemleri için internet ortamı üzerinden ön başvuru imkanı getireceğiz.

Koordinasyon Kurulunun Kurulması: Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik faaliyetleri bulunan kamu kurumları için bir koordinasyon kurulu oluşturacağız.

Gezici Konsolosluk: Gezici konsolosluk hizmeti sayısını arttıracağız.

YTB Müşavirliklerinin Açılması: 2010 yılında kurduğumuz Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın yurt dışında da teşkilatlanmasını ve yurt dışında YTB müşavirliklerinin açılmasını sağlayacağız.

Yurt Dışı Türkler Buluşması: Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın katılımıyla iki yılda bir Yurt Dışı Türkler Buluşması programları düzenleyeceğiz.

Staj: Yurt dışında üniversite eğitimi alan gençlerimizin teknoloji, diplomasi, hukuk, iletişim gibi alanlarda ülkemizde staj yapmalarını kolaylaştıracağız.

E-tebligat: E-tebligat uygulamasını yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için yaygınlaştıracağız.

Çift Dilli Anaokulu: Okul öncesi ana dili yetkinliği ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik çift anadil i anaokulu çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz.

Araç: Geçici ithalat kapsamında Türkiye’ye getirilen araçların 730 günlük kalma süresini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye’ye getirebilmesi için, yurt dışında en az 185 gün kalma şartını 30 güne düşüreceğiz.

Mobil Cihaz: Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım sürelerini yurt dışında yerleşik vatandaşlarımız için 120 günden 180 güne çıkartacağız.

Askerlik: Yurt dışında yaşadıkları ülkelerde askerlik yapanların ikili anlaşmalar çerçevesinde askerliklerinin Türkiye’de tanınmasını sağlayacağız.

Emeklilik: Yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olanlara yurt dışında tam zamanlı çalışma hakkı tanıyacağız.

TBMM’de Temsil: Yurt dışındaki vatandaşlarımıza ait konu ve taleplerin TBMM’de daha güçlü şekilde temsil edilmesine yönelik çalışma ve düzenlemeler yapacağız.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının seçimi nasıl etkileyebileceği bir kez daha seçim sonuçlarında ortaya çıktı. Yaklaşık 5 milyon kişinin yurt dışından oy kullanması ve Erdoğan'ın ipi göğüslemesinde ki etkisi bir kez daha bu seçimlerde kendini gösterdi.

HABERVAKTİ