Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edilen kişi ortaya çıktı Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edilen kişi ortaya çıktı

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ve MİT Müsteşarı'nın açıklanmasıyla gözler 'Merkez Bankası'nın yeni başkanı kim olacak?' sorusuna çevrildi.

Bu görevle ilgili öne çıkan isim ise Hafize Gaye Erkan. Erkan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Merkez Bankası Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önerildiği ifade ediliyor. Erkan, önceki gün Türkiye'ye gelerek, Bakan Mehmet Şimşek'le bir görüşme gerçekleştirdi. Merkez Bankası'na yakın olan isim, kamuoyunda büyük merak uyandırdı.

 HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Babası makine mühendisi annesi ise matematikçi olan Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi İstanbul Erkek Lisesi'nde okuyan Erkan, dereceyle girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü de birinci olarak tamamladı.

Buradan mezun olduktan sonra eğitimine ABD'de devam eden Erkan, her yıl sadece 2 kişiye verilen 'Onursal Doktora' bursunun sahibi oldu. Bu  sayede de kendisine ev, ayda 3 bin 200 Dolar gelir ve ABD Ulusal Bilim Vakfı'ndan araştırmaları için sınırsız bütçe imkânı verildi.

Sektöre 2005 yılında Goldman Sachs'da başladı ve burada yaklaşık 9 yıl çalıştı. Sonrasında ise devlet idaresine geçmiş bir banka olan First Republic Bank'da yönetici oldu. Bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesine ciddi katkı sağladı. Erkan ayrıca ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.'da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı. Başarılı ekonomist, halen küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

 NERELİ OLDUĞU MERAK EDİLİYOR

Son dönemde ismi basında sıkça duyulan Hafize Gaye Erkan'ın aslen nereli olduğu da merak ediliyor. İstanbul'da dünyaya gelen Erkan’ın ailesinin Malatya kökenli olduğu ifade ediliyor. Ayrıca ailesinden dolayı, siyasete de uzak bir isim değil. Erkan’ın uzaktan Özal ailesiyle akrabalık ilişkisi olduğu belirtiliyor.

Malatya'da yerel yayın yapan haber sitelerine göre; Hafize Gaye Erkan’ın amcasının oğlu olan Hüsnü Doğan eski devlet bakanlarından Yusuf Bozkurt Özal’ın yeğeni.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi olan Yusuf Bozkurt Özal, 2001 yılında Ankara'da hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Özal kardeşlerin annesinin adı Hafize Özal'dır. Merkez Bankası'nın başına geçmesi beklenen Hafize Gaye Erkan'ın ilk ismiyle aynı olması dikkat çekiyor.