Brent petrolün varil fiyatı 89,45 dolar Brent petrolün varil fiyatı 89,45 dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarıyla Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığına getirildi.

Gaye Erkanʼın 2017 yılındaki sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Erkan bir televizyona verdiği röportajda “Artı-eksi haberleri yabancı basında görüyoruz. Genel sistemle ilgili tartışmalar var., Türkiye’de de var. Yabancı yatırımcının da bakışı önemli ülkenin sistemi konusunda. Siz ne düşünüyorsunuz? Başkanlık sistemi nasıl izlendi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Size isim vermeyeceğim fakat bir ay öncesinde geçmiş yönetim kadrosunda olan kişilerle yaptığımız toplantı sırasında hükümette yer almış birisinden ilginç bir yorum geldi. ‘Ortadoğu’daki ve civar ülkelerde karışık duruma nasıl çözüm bulunacak?’ şeklinde bir soru vardı. Geçmişte, Amerikan hükümetinde yer almış karakterlerin birisi yaptığı yorumda ‘United States of Turkey’ gibi bir ifade kullandı. Ben de orada bulunmamdan dolayı sormadan duramadım. ‘Ne düşüyorsunuz?’ diye. Ortadoğu’daki Türkiye’nin rolünü şu andakinden çok farklı gördüklerini söylüyorlar. ABD’deki eyalet sistemi gibi… Amerika’da Türkiyeʼnin potansiyelini United States of Turkey olarak görüyorlar. Yani sadece kendi topraklarında değil Ortadoğuʼdaki devletlerin tamamında birleştirici bir güç olacağı öngörülüyor.”