Yaptığı konuşmalarla ve sosyal medyada yayınladığı videolarla gündem olan İmam Halil Konakçı Tatvan Belediyesi'nin davetlisi olarak Ahlat'ı ziyaret etti.

Burada Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret eden Konakçı ardından, 17 Ekim 2019 tarihinde çıkan çatışmada şehit düşen Ahlatlı Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk’ün vasiyeti olarak inşa edilen cami ve külliyeyi ziyaret etti.

İslam tarihinin en önemli miraslarından Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak da bilinen ve dünyanın en büyük Türk-İslam Mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret eden Halil Konakçı, Ahlat ile ilgli açıklamalarda bulundu.

Bitlis'te bazı bölgeler 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi Bitlis'te bazı bölgeler 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İmam Halil Konakçı,  "Tatvan’daki cuma vaazımız ve göl kenarındaki sohbetimiz için buraya geldik. Tabi gururla bildiğimiz ve takip ettiğimiz Ahlat’ı da görmeden gitmek olmaz dedik. Buraya gelince de Anadolu’daki ilk anavatanımız olan Ahlat’ı görmek istedik. Ben çok samimi söylüyorum inanılmaz feyz ve gönül coşkusu yaşadım. Çünkü Sultan Alparslan dedemizin askerleriyle gelip bize yurt edindiği, beraberindeki askerlerinin de bir kısmının bulunduğu, belki İslam tarihinin en büyük alimlerinin kabirlerinin bulunduğu, Türk-İslam devletlerinin en büyük sultanlarının bulunduğu ecdadımızın kabirlerini ziyaret etmek bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Ahlat'ın büyük ulemalar ve ümeralar yetiştirdiğini ifade eden Konakçı, "Çok önemli bir beldemiz. Buranın kıymeti bilinmeli"  dedi.

"Ahlat, Anadolu’da İstanbul’dan önce yurt edindiğimiz bir yer" diyen Halil Konakçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Buranın kıymetli bilinmeli ve buranın halkı buranın öz vatanperveri ve buranın toprakları kendi ideallerine, ideolojisine ve küfrüne bırakılmayacak kadar bizim için kıymetli. Biz vatan deyince, toprak deyince aklımıza ilk gelen şey şehitliktir. Burada da belki binlerce şehidimiz yatıyor. Hatta bugün şehidimizin vasiyeti olan camiyi de ziyaret ettik. Bu belde bizim kanla, imanla, İslam’la yoğrulmuş bir beldemiz. İnşallah bundan sonra da devletimizin ve bizim mübarek yüce bayrağımızın İslam ahkamıyla kıyamete kadar payidar olması için dedelerimizden aldığımız ilhamla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bu bölgemiz tam bir kardeşlik bölgesi. Bizim aramıza fitne sokmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin. Burada yatan dedelerimizin şuuruyla, ruhuyla kıyamete kadar devletimizi payidar edecek hizmetler yapmayı hepimize Allah nasip eylesin."