Haziran 2021'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde SİT alanı olarak kabul edilmiş bir mekanda, kıyı kenar şeridini ihlal eden bir iş yeri inşa edip; mekanın açılışına CHP'den üst düzey isimleri davet eden Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, bir yıllık aradan sonra yine 'kaçak yapı' skandalıyla gündeme geldi. Yeni yapının adresi ise İstanbul'un Sarıyer ilçesi oldu.

cafer mahiroğlu kaçak kat boğaz

MAHALLE SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Mahiroğlu'nun kaçak yapısına dair ilk görüntüler paylaşılırken, mahalle sakinlerinin şikayetçi olduklarına da değinildi.

kireçburnu isak sokak cafer mahiroğlu kaçak villa

Boğaz'da kaçak yapı

Yapılan paylaşımda, Cafer Mahiroğlu'nun Sarıyer'de inşa ettiği yapının boğaz öngörünümünde olup 'kaçak' statüde yer aldığı belirtildi. Mahiroğlu'nun yeni usulsüz yapısı, Sarıyer'in Kireçburnu Mahallesi'ne bağlı İshak Sokak'ta bulunduğu aktarıldı. Sosyal medyada yüzlerce etkileşim alan bu iddianın akabinde gözler, Cafer Mahiroğlu'nun Çanakkale'deki 'ruhsatsız' yapısına ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 'CHP'den maaş alıyorlar' iddialarına çevrildi.