Siyonist mezaliminde 293. gün! Şehit sayımız 39 bin 175'e yükseldi Siyonist mezaliminde 293. gün! Şehit sayımız 39 bin 175'e yükseldi

Hamas, İsrail'in sunduğu ve ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı "kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, yeniden inşa ve esir değişimiyle" ilgili önerilerine olumlu baktıklarını duyurdu.

Hamas, Biden'ın, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği 3 aşamalı yeni ateşkes önerisiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD'nin bu tutumu ve uluslararası ve bölgesel arenada Gazze'deki savaşın sona ermesi gerektiği yönünde oluşan kanaat, halkımızın ve kahraman direniş güçlerinin efsanevi azminin bir sonucudur." ifadelerine yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla 

Basın Açıklaması

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'in, kalıcı ateşkes, İsrail ordusunun Gazze'nin tamamından tamamen çekilmesi ve esir takası meselesi gibi konularda çağrı yaptığı 31.05.2024 tarihli konuşmasını çok olumlu bakıyoruz. ABD'nin, hem uluslararası hem de tüm bölgeye yönelik etkisi olan bu tutumu hiç şüphesiz halkımızın bu şanlı direnişinin bir sonucu olarak gelmiştir. Bu manada bizler Hamas olarak, kalıcı ateşkes, işgal ordusunun Gazze'den komple çekilmesi, Gazze'nin yeniden imarı, yerlerinden edilen Filistinlilerin tekrardan evlerine geri dönmeleri ve işgal rejiminin ciddi olduğu bir esir takası yapılması gibi asıl maddeleri kapsayacak tüm müzakere önerilerine açık olduğumuzu ifade ediyoruz.

Hamas İslâmî Direniş Hareketi

23 Zül'akde 1145
31 Mayıs 2024 Cuma