Hamas, Biden'ın "Eğer Hamas elindeki rehineleri, kadınları ve yaşlıları serbest bıraksa yarın bir ateşkes olurdu." sözlerine tepki gösterdi.

ABD tarihinde yepyeni bir kara leke! Gazze Kasabı, Kongre'de bir kahraman gibi karşılandı ABD tarihinde yepyeni bir kara leke! Gazze Kasabı, Kongre'de bir kahraman gibi karşılandı

Yapılan basın açıklamasında, Biden'ın "ateşkesin sağlanmasının Hamas'a bağlı olduğunu" vurgulayarak müzakereden geri adım atmak isteğini ifadede ettiği belirtildi.

 Hareketin bir anlaşmaya varılması konusunda kararlı bir duruş sergilediği vurgulanan açıklamada, "Başkan Biden'ın bu tutumu, Amerika'nın, Nazi-Siyonist işgal hükümetinin yürüttüğü katliam politikasına yeşil ışık yakarak,  halkımıza karşı yürütülen soykırım ve imha savaşında işgalcilere siyasi ve askeri destek sağlamaya devam edeceğinin bir delilidir" denildi.

Hamas'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla

Basın Açıklaması

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, ABD Başkanı Biden'ın; Gazze'ye yönelik ateşkes anlaşmasının, Hamas'ın elinde olan işgalci esirleri serbest bırakmasına bağlı olduğunu ifade ettiği açıklamalarını reddediyoruz.

ABD Başkanının bu tutumunu kınıyoruz. ABD Başkanının bu tutumu, ABD'nin bilgisi ve onayı dahilinde Katar ve Mısırlı arabulucular tarafından Harekete sunulan ve Hareket tarafından kabul edilen anlaşma önerisinden ve  müzakere sürecinden geri adım atmak anlamına gelmektedir .

Hareket, müzakerelerin tüm aşamalarında saldırıları durdurmaya yönelik bir anlaşmaya varmak için gereken esnekliği göstermiştir. Terörist Netenyahu ve Hükümeti Refah'ta, Cibelya'da ve Gazze'nin diğer bölgelerinde halkımıza yönelik vahşi, barbar düşmanlığı ve saldırıları devam ettirip halkımıza yönelik soykırım suçunu işlemeyi sürdüreceğinin ve Gazze'deki esirlerinin hayatını önemsemediğinin bir ifadesi olan savaş yolunu tercih etmeden önce, Hareket bir anlaşmaya varılması konusundaki kararlı duruşunu, Katar ve Mısırlı arabulucuların sunduğu son anlaşma teklifini kabul ettiğini açıklayarak ispat etmiştir.

Başkan Biden'ın bu tutumu, Amerika'nın, Nazi-Siyonist işgal hükümetinin yürüttüğü katliam politikasına yeşil ışık yakarak,  halkımıza karşı yürütülen soykırım ve imha savaşında işgalcilere siyasi ve askeri destek sağlamaya devam edeceğinin bir delilidir. Biden bu tutumuyla, işgalci teröristlere daha çok Gazze'li masum sivili katletmesi, daha çok yıkım gerçekleştirmesi ve Gazze halkına yönelik soykırım suçu işlemeye devam etmesi için onay vermiştir. 

04 Zülkade 1445
12 Mayıs 2024 Pazar

Hamas İslami Direniş Hareketi