BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı ilave haklar tanınması talep edilen karar tasarısını 143 evet, 9 hayır ve 25 çekimser oy ile kabul etti. BMGK BM Genel Kurulunda kabul edilen karar tasarısını yeniden oylayacak. 

3 hafta önce ABD Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısını veto etmişti.

BM Genel Kurulunda yaşanan gelişmelerin ardından Hamas bir basın açıklaması yayımladı.

Açıkalamada, "BM Güvenlik Konseyi'nin Filistin'in üyeliğini olumlu bir şekilde yeniden değerlendirmesini ve Filistin Devleti'nin hak ve ayrıcalıklarını güçlendirmesini öneren bir kararın BM Genel Kurulu tarafından kabul edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz." denildi ve karar tasarısının oylanacağı BMGK'ye 'Filistin Devleti'ne tam üyelik verilmesi' çağrısında bulunuldu.

Söz konusu açıklama şu şekilde:

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla

Basın açıklaması

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, BM Güvenlik Konseyi'nin Filistin'in üyeliğini olumlu bir şekilde yeniden değerlendirmesini ve Filistin Devleti'nin hak ve ayrıcalıklarını güçlendirmesini öneren bir kararın BM Genel Kurulu tarafından kabul edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. BM'nin bu kararı, Filistin halkımızın meşru haklarını elde etmesinin gerekliliğinin bir kabulü ve Amerika'nın Filistin halkına karşı yürütülen soykırım savaşını destekleme iradesi karşısında, halkımız hakkında uluslararası işbirliğinin bir teyidi olarak görüyoruz.

Dünyanın özgür ülkelerini çabalarını yoğunlaştırmaya, özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkını elde etme özlemi duyan Filistin halkına her türlü yardım ve desteği sağlamaya çağırıyoruz. Ayrıca BM Güvenlik Konseyi'ni de harekete geçerek Filistin Devleti'ni BM'nin tam üyesi olarak tanıma kararı almaya ve faşist işgal hükümetinin Gazze'de, uluslararası tüm yasa ve kuralları ihlal eden katliamlarını durdurmak için ciddi şekilde adım atmaya davet ediyoruz.

Şevki Yılmaz da 'Siyonist vatandaş istemiyorum' dedi! 'Büyükelçileriyle beraber kovmalıyız' Şevki Yılmaz da 'Siyonist vatandaş istemiyorum' dedi! 'Büyükelçileriyle beraber kovmalıyız'

02 Zilkade 1445
10 Mayıs 2024 Cuma 

Hamas İslami Direniş Hareketi