HDP'nin altılı masayla ittifak yaptığı yönünde eleştiriler gelirken ve adaylık tartışmaları devam ederken dikkati çeken bir açıklama geldi. 

TBMM Karma Komisyonu'nda; polise yumruk atan HDP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması görüşmelerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yerel seçimlerde CHP'ye oy verdiklerini ve bunu gizlemediklerini söyledi. 

Çözüm süreci dönemine yapılan eleştirilere ilişkin de konuşan Beştaş, o dönem AK Parti ile ittifak yapmadıklarını sadece süreç gereği muhatap olduklarını belirtti.

Beştaş, şunları söyledi: 

"AK PARTİ İLE İTTİFAK YAPMADIK"

Bazen şu söylemler geliyor. Sanki çözüm sürecini eleştiren, onlara karşı da söylüyoruz. Biz AK Parti ile ittifak yapmamıştık. Birleşmemiştik de. Sadece iktidardaydı, muhatabımızdı.

Kim iktidarda olsa, MHP de olsa muhatabımız olacaktı, CHP de olsa İYİ Parti de olsa muhatabımız olacaktı.

Yoksa bizden şu beklenen herhalde: Biz HDP olarak kendi partimize oy istemeyeceğiz, AK Parti'ye mi isteyeceğiz. Biz siyaset yapıyoruz, parti ilkelerimiz var. Kürt sorununun demokratik yollardan çözümünü savunuyoruz ve bugün de savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz. Çok da bedel ödediğimizi, şu anda bu bedellerden birini tartıştığımızı sanırım söylememe gerek yok. 

"YEREL SEÇİMLERDE CHP'YE OY VERDİK"

Biz yerel seçimlerde ​hiç gizlemediğimiz, hiç tartışmadığımız bir stratejik karar verdik. Oy verdik ve söylüyoruz.