Fatih Sultan Mehmet’in emaneti, Osmanlı’nın denizcilik mirası ve dünyada işlevini sürdüren en eski tersanelerden biri olan Haliç Tersanesi’nde düzenlenen İstanbul Haliç Festivali, 4 Mart'ta Goran Bregoviç ile orkestrası Wedding and Funeral Band konseriyle başladı.

Goran Bregoviç, dinlerarası diyologun merkezinde bulunan bir isim. Öyle ki Yugoslavya'daki iç savaş ve sonrasındaki politik yaklaşımı sorulduğunda şöyle Goran Bregović "Bosna'daki savaş benim savaşım değildi. Babam Katolik bir Hırvat, annem Ortodoks bir Sırp'tı. Karım ise bir Müslüman Boşnak. Ben, orada düşmanlar bulmadım." ifadelerini kullanmıştı.

"Sarajevo'dan Üç Mektup" adlı eserinde Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi ezgilerini birleştiren Gora, şarkısı için "Sarajevo; şehir adından fazlasıdır; metafordur. İyi komşuların, sonradan birbirini vuruşunu simgeler" ifadelerini kullanır.

Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı

SEZEN AKSU HAKKINDA İLGİNÇ AÇIKLAMAR YAPMIŞTI

Sezen Aksu, Candan Erçetin gibi birçok Türk sanatçıyla çok sayıda şarkısını paylaşan Goran Bregović, Aksu'yla ilgili 2007'de "Sezen'i (Aksu) çok seviyorum. Ondan gelecek teklifler sonrası her şeyi yaparım. Hatta ondan çocuk bile yaparım!" demişti.