Son günlerde hareketlenen Türkiye-Mısır ilişkilerinin ardından İhvan Hareketi ile ilgili tartışmaların da alevlemesine neden oldu. Tartışmanın fitilini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'ın darbeci lideri Sisi ile görüşmesi ateşlemişti.

'İHVAN'I İNGİLTERE KURDU'

İYİ Parti'nin yandaş gazetesi Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, İhvan'a yönelik bir dizi iftirada bulundu. 'İngiltere ve AKP'nin İhvancılık pilavı!' başlıklı yazısında yaptığı değerlendirmede Bulut, ''Oysa örgütün İngiltere desteğiyle kurulduğu, bütün dünyada biliniyor. İngiltere'nin desteklediği bir örgüt, militan devşirmek için İngiliz sömürge yönetimine karşı görünmek durumundaydı...'' ifadelerini kullandı.

DİLİPAK: KARIŞTIRMAMAK GEREK 

Bulut'un yazısına tepki gösteren Abdurrahman Dilipak, ''İngilizlerin her harekete sızma gayreti risale-i nur'daki FETÖ gibi. İhvan, Kalkancı değil. İsrail de Hamas'a başlangıçta FKÖ bölünsün diye Hamas'a karşı çıkmadı ise bu 'Hamas'ı İsrail kurdu' demek değil. Erbakan'ı İsviçre'ye götürenler getirdi. Erbakan'ı getirdiler ki Demirel kazanmasın Ecevit kazansın. Demirel, Erbakan'a bir 'bölen' dedi. MSP'nin kuruluşuna ses çıkarmadı MNP'yi kapatanlar. MSP, 48 milletvekili çıkarttı ve kilit parti oldu. 1974'te 24 olayı olunca 1. Meclis kuruldu. İhvan olayı da benzer şekilde gelişti. İmam hatiplere kim niçin izin verdi, sonra ne oldu. İmam hatip kamudu da aynen. Sonra biz o oyunu bozunca o birileri bize düşman oldu. Süleyman mabedini şeytan ve cinler yaptı diye o mabed şeytani değil. Babil sürgünü sonrası tapınakçılar kontrolden çıktı. Roma'da Paris ve Londra'da masonik birlik oluşturdular diye, mabedin inşasını yapan Hiram ustanın adını kullanan bu güruhun lideri Hz. Süleyman değil. Karıştırmamak gerek.'' açıklamasında bulundu.