İstanbul'da camide olay: İmamı okla vurdu! İstanbul'da camide olay: İmamı okla vurdu!

İstanbul Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunda mezuniyet töreni düzenlendi Törene, Okul Yönetimi, Okul Aile Birliği, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katılım sağladı.

Törenin sunuculuğunu 11. sınıftan öğrenciler yaptı. Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şiirlerin, sinevizyonların gösterildiği programda, anlamlı konuşmalar yapıldı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda, özellikle öğrencilerin Gazze’yi unutmamaları, Filistin bayrağının açılması, öğrencilerin Gazze’yi hatırlatmaları, Gazze’ye destek olmaları, veliler tarafından büyük takdir topladı.

Programda konuşan Okul Müdürü Kahraman Selçuk, “Sevgili kızlarım, belki kiminiz, doktor, kiminiz mühendis, kimini öğretmen, kiminiz hukukçu olacaksınız. Her ne mesleği icra ederseniz edin artık siz İmam Hatip damgasını yediniz bunu her platformda onurla taşımanın mücadelesini verin. Yolunuz bahtınız açık olsun” temennilerinde bulundu.

Daha sonra üç yıldan beri Okula Aile Birliği Başkanlığı görevini yürüten Muhammed Sarı kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Sarı konuşmasında;

“Gençler, artık bende sizinle birlikte mezun oluyorum. Bir amcanız olarak size dört nasihatte bulunuyorum.
1- Yaratıcımız ve yaşatıcımız Yüce Rabb’imize karşı kulluk görevlerinizi asla ihmal etmeyin. Kulluk ödevlerinin başına Namaz gelir, hangi şartlarda olursa olsun Namazlarınızı terk etmeyiniz.
2- Okulunuzu unutmayın.
3-Öğretmenlerinizi unutmayın.
4-Birbirinizi unutmayın.” dedi. Sarı, mezuniyet programında emeği geçen müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenlere teşekkür ederek kürsüden ayrıldı.

Konuşmaların ardından liseyi dereceyle bitiren öğrencilere plaket verildi.

Programın ardından öğrenciler, keplerini havaya attı. Program, dua ile son buldu.